17 yıl oldu unutulmadı

Güncelleme Tarihi:

17 yıl oldu unutulmadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2010 10:04

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümünün üzerinden tam 17 yıl geçti ancak o hala unutulmadı. Özal için Topkapı’daki Anıt Mezar'da düzenlenen devlet törenine binlerce insan katıldı. Törenden önce konuşan Ahmet Özal “Bugün Türk halkının yüzde 96’sı babamın ölümünde şaibe olduğuna inanıyorsa, bir komisyon kurulup meclis tarafından araştırılma yapılması lazım” dedi.

Özal mezarı başında böyle anıldı

 

8. CUMHURBAŞKANI ÖZAL ANILDI / WEB TV

 

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 17. yılında Topkapı'daki Anıt Mezar'da düzenlenen devlet töreni ile anıldı. Merhum Cumhurbaşkanı Özal'ı anma törenine eşi Semra Özal, çocukları Ahmet ve Efe Özal, torunlarının yanısıra Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İstanbul Valisi Muammer Güler ve eşi Neval Güler, eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut ve Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk katıldı.   

 

"17 YILIN NASIL GEÇTİĞİNİ BANA SORUN"   

 

Törenden önce konuşan Ahmet Özal, vefatının üzerinden 17 yıl gemiş olmasına rağmen bugün hala televizyonlarda bile babasından bahsedildiğini söyleyerek, "Kendisinin bana söylediği şuydu ölümünden önce, 'Bazı insanlar benim yapmaya çalıştığım, tutmaya çalıştığım dengeleri ben öldükten 5-10 yıl sonra anlamaya başlayacaklardır', bu gerçekten öyle. Bana sordukları zaman ölümüyle ilgili iddia varmı diye, onu Allah bilir ancak. Ama Türk kamuoyunda halkın yüzde 96'sı normal öldüğüne inanmıyorsa, bugün bir komisyon kurulup meclis tarafından araştırılması lazım" diye konuştu.

Semra Özal da, "17 yıl geçti ama bana sorun nasıl geçtiğini. Bu özlem acıyla hergün daha da büyüyor" dedi. Saygı duruşu ve kabre çelenk konulması ile başlayan ve Özal ailesinin taziyeleri kabulü ile devam eden törende Kuran'ı-Kerim okundu.

 

"VİZYONU VE FİKİRLERİYLE İZ BIRAKMIŞTIR"

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 17. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Gül mesajında, “Türkiye'nin demokratikleşmesine ve Türk ekonomisinin dünyayla bütünleşmesine öncülük eden Turgut Özal, vizyonu, fikirleri ve hayata geçirdiği hamlelerle devlet ve toplum hayatında iz bırakmıştır. Türk milleti, gönlünde seçkin bir yer edinen Turgut Özal'ı daima minnet ve şükranla hatırlayacak, rahmetle yad edecektir” dedi.

 

"BİR DÖNEME DAMGASINI VURDU"

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, “Cumhuriyetimizin aydınlık geleceğine uzanan yolculuğunda bir döneme damgasını vuran Turgut Özal, ülkemizin gelişmesine ve dünyayla bütünleşmesine çok önemli katkılarda bulunmuştur. Turgut Özal; her kademede yaptığı görevleri, izlediği değişim siyaseti, milletimizin refah ve özgürlük standartlarını yükselten hizmetleriyle daima hatırlanacaktır” diye konuştu.

 


"MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDE ÖZEL BİR YER EDİNDİ"

 

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de mesajında şunları söyledi:  Özal, hayata getirdiği yenilikçi hamlelerde zihniyet değişimine öncülük ederek, toplum hayatında iz bırakmış, milletimizin gönlünde özel bir yer edinmiştir. Türk milleti, ülkesine üstün bir çalışma gücüyle hizmet eden Turgut Özal'ı daima minnet ve şükranla hatırlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle merhum Özal'ın vefatının yıl dönümünde, ailesine ve sevenlerine bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!