17 Ağustos’u unutmak mümkün mü?

Güncelleme Tarihi:

17 Ağustos’u unutmak mümkün mü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Babylon'da her pazar İKSV (İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı) ve Pozitif işbirliğiyle ‘‘17 Ağustos'u Unutma'' konserleri düzenleniyor.

17 Ağustos tarihi sizler için ne ifade ediyor?

Görgün Taner (İKSV) : 17 Ağustos kimine göre milat, kimine göre bir arada yaşamayı yeniden öğrenme fırsatı. Türkiye'de toplumun hafızası biraz zayıf ve her şey hemen unutuluyor. Bizce 17 Ağustos kesinlikle unutulmamalı. Herkes gibi biz de depremden sonra neler yapabileceğimizi düşünmeye başladık ve bu projeyi geliştirdik.

Bu ortaklık nasıl doğdu?

G. Taner: Pozitif ile daha önce Caz Festivali'nde işbirliği yapmıştık, birbirimizi biliyoruz yani. Konser dizisi teklifi Mehmet'ten geldi. Teklifi İKSV'nin yönetim kurulunda konuştuk ve müzisyenlerle işbirliği yaptık. Ayrıca proje çerçevesinde bize getirilecek önerilere de açığız. Etkinliği sadece bir konser dizisi olarak düşünmedik, 17 Ağustos'u ve onun getirdiklerini konuşup tartışacağımız bir platform aynı zamanda. Video ve dia gösterileri de olacak, söyleşiler yapılacak.

Ne tür bir işbölümü yaptınız?

Mehmet Uluğ (Pozitif): Projeyi beraber hazırladık. Vakıf kendileriyle çalışan, biz de bizimle çalışan sanatçılarla bağlantı kurduk. Tanıtımı beraber yürütüyoruz. Mekándaki hazırlıkları biz yapıyoruz, bilet satışını onlar üstlendi. Biliyorsunuz bilet satışından elde edilen gelirin tamamı deprem bölgesindeki rehabilitasyon çalışmalarına aktarılacak.

Müzisyenler ücret talep etti mi?

G. Taner: Hayır etmediler, zaten Türkiye'nin önde gelen müziyenleri olan sanatçılarımız bu projenin üçüncü ayağını oluşturuyor. Biz katılımı cazla da sınırlandırmıyoruz, caza komşu türlerle ilgilenen, çizgimize de uyan bütün sanatçılarla işbirliğine hazırız.

Konserler ne kadar sürecek?

G. Taner: Şu an iki aylık bir program hazır ama biz gittiği yere kadar gider diye düşünüyoruz ve pazar konserlerinin kurumlaşmasını arzuluyoruz.

M. Uluğ: Konserlerin üzerinden belirli bir süre geçtikten sonra etkinliğin iyice oturacağını ve konuyla ilgili projesi olan insanların bizimle temas kuracağına inanıyoruz. Kapımız herkese açık.

Pazar konseri

Konserlerin bu haftaki konuğu ‘‘Önder Focan Vokalist Projesi''. 17 Ekim saat 18.00'de gerçekleşecek konserde Önder Focan'a eşlik edecek vokalistler Mine, Sibel Köse ve Aydın Kahya. Diğer müzisyenlerse Lloyd Chisholm (trompet), Selim Benba (piyano), Çağlayan Yıldız (bas) ve Volkan Öktem (davul).

Bilet fiyatları 4 milyon TL. Biletler konserden önce Babylon gişesinden temin edilebilir. Şeyhbender Sok. 3, Asmalımescit-Tünel. Tel: (0212) 292 73 68.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!