1640'da İstanbul

Güncelleme Tarihi:

1640da İstanbul
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbul' da 1640 yılında insanın yolda karnı acıksa ne yapardı? Sükkeri halka ya da susamlı halka satın alabilirdi. Ya da simit kemirebilir, kaba çörek ya da yağlı çörek de yiyebilirdi. İsterse üçgen hamurdan yapılan tabe kahisi ya da gözlemeyle de karnını doyurabilirdi. Ama domatesli peynirli sandviç yiyemezdi. Çünkü domates çok sonraları, 19. Yüzyıl'ın sonlarında görülmeye başlanacaktı. Ünlü Osmanlı tarihçisi Suraiya Faroqhi'nin Tarih Vakfı Yurt Yayınlarından çıkan ‘‘Osmanlı Kültürü ve Gündelik Yaşam: Ortaçağ'dan Yirminci Yüzyıla'' isimli kitabı, Osmanlı İmparatorluğu'nda sıradan kentlilerin gündelik yaşamlarını, zaman, mekan ve güzellik kavramlarını, yemek ve sohbet kültürlerini inceliyor. Meraklısı için gerçekten ilginç bir kitap.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!