160 km hızla çarpmıştı! Hem bacağını kaybetti hem kusurlu sayıldı

Güncelleme Tarihi:

160 km hızla çarpmıştı Hem bacağını kaybetti hem kusurlu sayıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2020 13:52

Geçen yıl Mersin-Adana otoyolunda yaşanan bir trafik kazası sonrası hazırlanan bilirkişi raporu tartışmaya neden oldu. Hafif kaza yapan aracının yanında duran sürücü Remzi Tokatlı, 160 kilometre hızla gelen başka bir aracın çarpması sonucu bir bacağını kaybetti. Tokatlı’nın yanında bulunan kişinin ise boynu kırıldı. Hazırlanan raporda Tokatlı ile birlikte, kendilerine yardım için gelen aracın sürücüsü de kusurlu sayıldı. Kazazedelerin avukatı, raporun yanlı hazırlandığını öne sürerek savcılığa başvurdu.

Haberin Devamı

OLAY geçen 16 Nisan günü Adana-Mersin otoyolunda yaşandı. Yağışlı ve sisli havada yol alan Remzi Tokatlı ve Yusuf Topkara’nın içinde bulundukları araç, yağış nedeni ile bariyerlere çarptı. Tokatlı ve Topkara, herhangi bir yara almadıkları araçtan indi. İkili, dörtlüleri yakarak, diğer araçların güvenli bir biçimde geçmelerini sağladı. İkili bu şekilde 20 kadar aracın geçişini sağladı. Bu sırada, Adana’dan gelip İzmit’e giden bir aracın sürücüsü, kaza yapan otomobilin önüne gelerek durdu.

SANİYELER İÇİNDE ÇARPTI
Kaza yapan otomobilin sürücü Remzi Tokatlı (39) bu esnada, bagajda bulunan reflektörlü trafik kulesini çıkarıp yola koymak istedi. Kuleyi alan Topkara’ya, saniyeler sonra, 160 kilometre hızla gelen bir araç çarptı.

Çarpmanın etkisi ile Tokatlı’nın sol bacağı iki otomobilin arasında kaldı ve parçalandı. Tokatlı'ya çarpan araç sürücü Mehmet Can Zeren (28), daha sonra sırasıyla Yusuf Topkara’ya (43) ve yardım için bekleyen araca çarptı. Topkara da çarpmanın şiddeti ile metrelerce havaya fırladı ve yere düştü.

160 km hızla çarpmıştı Hem bacağını kaybetti hem kusurlu sayıldı

Araç sürücüsü, Mehmet Can Zeren, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kaza sonrası Remzi Tokatlı ve Yusuf Topkara hastaneye kaldırıldı. Tokatlı’nın sol bacağı kesildi, sağ bacağına ise platin takıldı. Uzun süre yoğun bakımda kalan Topkara’ya ise boyunluk takıldı.

Haberin Devamı

Olay ile ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Kazaya neden olan, galerici Mehmet Can Zeren, sevk edildiği sulh ceza hakimliğince, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

160 km hızla çarpmıştı Hem bacağını kaybetti hem kusurlu sayıldı

BACAĞI KOPTU KUSURLU SAYILDI
Savcılığın talimatı ile hazırlanan bilirkişi raporu dosyaya sunuldu. Bilirkişi Kenan Erkan, hazırladığı raporda bacağı kopan Remzi Tokatlı ile, kendilerine yardım için duran aracın sürücü Fatma Dilek Şimşek’in tali kusurlu, Mehmet Can Zeren’in ise asli kusurlu olduğu yönünde rapor düzenledi.

Haberin Devamı

‘RAPOR YANLI’ İDDİASI
Remzi Tokatlı ve Yusuf Topkara’nın avukatı, hazırlanan raporun yanlı olduğunu, savcılığı yanıltma amaçlı olduğunu iddia ederek, yeni bir bilirkişi raporu hazırlanmasını istedi. Savcılık başvurusunda, bilirkişi raporunun, kazaya neden olan araç sürücüsünün söylemleri doğrultusunda hazırlandığı iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!