16 takdirnameli müdür merkezde

Güncelleme Tarihi:

16 takdirnameli müdür merkezde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2007 00:00

Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Çolak, görevde bulunduğu 19 ay içinde 9 suç örgütünü çökertip, asayiş bakımından sorunsuz hale getirdiğini söylediği kentten alkış ve gözyaşlarıyla uğurlandı. Merkeze çekilen Çolak, Atatürk’ü rehber edindiğini belirterek, polisliğin güç değil, hizmet yeri olduğunu söyledi.

İÇİŞLERİ Bakanlığı’nca hazırlanan son kararnameyle merkeze alınan ve yerine Gümüşhane Emniyet Müdürü Ali Tom’un atandığı Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Çolak, düzenlenen törende alkışlarla uğurlandı. Görevde bulunduğu 19 ay içinde 9 suç örgütünü operasyonlarla çökerten ve bu süreçte 97 maaş ikramiye, 16 takdirnameyle öldüllendirilen Çolak, Emniyet Müdürlüğü bahçesinde sıfırın altında 6 derece soğukta meslektaşlarına bir veda konuşması yaptı. Çolak, "Halkın can ve mal emniyetini tehdit eden organize suç örgütleriyle yasal çerçevede, kararlı biçimde mücadele ettik" dedi.

REHBERİM ATATÜRK

Atatürk’ün ’Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden, kolay kazançlar peşinde koşan devletler, önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini, daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkûmdur’ sözünü kendisine rehber edindiğini vurgulayan Çolak, Erzurum’u güvenlik ve asayiş bakımından sorunsuz bir kent haline getirmeye çaba harcadıklarını söyledi. Erzurum’da görev yaptığı 19 ay içinde terörle mücadelenin dışında bandrolsüz CD, fuhuş, kaçak sigara ve sağlıksız gıda üretip satanlarla da amansız mücadeleye girdiklerini anlatan Çolak, herkese dil, din, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç ve mezhep ayrılığı gözetmeksizin eşit olarak davrandıklarının altını çizdi. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye ve sınıfa imtiyaz tanımadan yaklaştıklarını, devlet organlarıyla uyum içinde çalıştıklarını, hep ’tarafsızlık ilkesi’ni esas aldıklarını vurgulayan Çolak, yaptığı icraatlarından dolayı ödüle boğuldu. Kentte bulunduğu 19 ay içinde, 97 maaş ikramiye ve biri Sağlık Bakanı, Erzurum Milletvekili Recep Akdağ’dan olmak üzere 16 takdirname alan Çolak, başarıyı ekip çalışmasına ve günün 16 saatini işinin başında olmaya bağladı.

GÜÇDEĞİLHİZMET

Polisliği ’güç kullanma’ mesleği olarak değil, ’topluma hizmet sunan’ bir meslek olarak gördüğünü ve bu düşünceyi ön plana çıkardığını belirten Çolak, "Şerefle bitirilmesi gereken en asil görev hayattır. Bir lokma ekmek için şerefini çiğnetmeye, bir anlık eğlence için servetini tüketmeye, bir zamanlık mevki için el ayak öpmeye, insanları ezip geçmeye, günlük menfaatleri için onurunu terketmeye, bir kısım insanlara kızıp tüm insanlara düşman olmaya değmez bu hayat" sözü nedeniyle alkışlandı.

İnsanı ezme, mevki  için el, ayak öpme

İçişleri Bakanlığı tarafından merkeze alınan Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Çolak, çalışma arkadaşlarına emniyet müdürlüğü önünde yaptığı veda konuşmasında duygulandı. Çolak her personeli ile tek tek tokalaşıp öpüşürken, "Mevki için el ayak öpmeyin, insanları ezip geçmeyin" sözleri polisleri ağlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!