Eski vekil Diker'den Avcı'ya PKK suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Eski vekil Dikerden Avcıya PKK suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2010 14:42

19-20.Dönem Milletvekili ve eski DYP Genel Sekreteri Tevfik Diker, Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’yı PKK’lı teröriste silah ve belge vermekle suçladı.

Haberin Devamı

Diker, yaptığı yazılı açıklamada, Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın, “Haliç’te Yaşayan Simonlar - Dün Devlet Bugün Cemaat” adlı kitabında şok iddiaların bulunduğunu hatırlattı.

Diker, açıklamasında Avcı’yı sert bir dille eleştirerek, şunları söyledi:

“Şok iddialar ortaya atan Avcı’ ya açık seçik bir soru sorarak Avcı’nın gerçek yüzünü ortaya çıkarma istiyorum. Avcı, PKK itirafçısı Ağrı doğumlu Ferhat kod adlı Mustafa Deniz'e ‘hayatı tehlike altındadır' gerekçesi ile 9 mm. Browning marka L-27507 seri nolu silahı ve belgeyi neden verdin? 10 Temmuz 1997 yılında Hürriyet Gazetesi’ nde şimdiki Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu imzasıyla yayınlanan aşağıdaki köşe yazısında da konu edilen sorulara Hanefi Avcı ne yazık ki hala cevap vermedi. Soruları o tarihlerde Milletvekili olarak TBMM gündemine de taşmıştım. Avcı, bu belgeli sorulara kitabında neden cevap vermemektedir? Avcı, bir şeyleri iddia ederken kendi hakkındaki belgeli iddialardan kaçamaz. Avcı’ nın silah verdiği PKK itirafçısı Mustafa Deniz, Cem Ersever’ in sağ kolu olup faili meçhul bir cinayete kurban gitmiştir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!