NATO’ya Kandil çağrısı bir zavallının çırpınışıdır

Güncelleme Tarihi:

NATO’ya Kandil çağrısı bir zavallının çırpınışıdır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2010 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terör örgütü PKK’nın sonlandırılması için çözüm önerileri sunduğu konuşmasında, “Ya Irak devleti ve aşiret reislerine karşı terör örgütünün bu bölgede barınmayacağı, askeri tedbirle desteklenen caydırıcı bir tavırla gösterilecektir ya da ilave olarak Irak’ın kuzeyine karadan askeri harekât yapılacaktır” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın NATO’yu Kandil’in kontrolü için göreve çağırmasını eleştirerek, şöyle konuştu: “Yaklaşık 26 yıldır süren bu dış tehdidin tamamıyla ortadan kaldırılması ve tıpkı bir zamanlar Suriye’ye yaptığımız gibi kesin, sonuç alıcı ve açık bir tehdidin yapılması şarttır. Eğer ahlak sahibi bir Başbakan kendisini taahhütlerle bağlamamışsa bundan başka bir seçeneği de kalmamıştır. Üçlü mekanizma denilen oyunlarla, istihbarat paylaşımı denilen sözde işbirlikleriyle oyalanılması düşünülemez. Can ve mal kaybına neden olan bu kadar ağır bir tehdidin komşusundan geldiğini bilen bir devlet ve hükümet adamının yapacağı işler bellidir.
Takınılacak beş tavır
- Birincisi, diplomatik ilişkilerin seviyesinin düşürülmesi ve ekonomik ilişkilerin durdurulmasıdır.
- İkincisi enerji bağımlılığının kullanılması ve ticari ambargodur.
- Üçüncüsü teröre verdiği desteğin kesilmesi için birincil ve ikincil ülkelere kesin uyarıdır.
- Dördüncüsü, yaptırım şiddetinin artacağının muhatabına anlatılmasıdır.
- Beşincisi ise takdir edeceğiniz gibi gerekirse askeri müdahalenin başlatılmasıdır.
Başbakan, NATO’yu Kandil bölgesinin kontrolü için göreve çağırmıştır. Bu davet, içine düştüğü acziyetin itirafıdır. Çağrı, yıllardır üçlü mekanizma ile avunan bir zihniyetin iflasıdır. Bu beyan artık terörü önleyemeyeceği anlaşılan bir çaresizin teslimiyetidir. Bu açıklama, ‘Artık kendi gücümle terörü önlemekten acizim’ diyen bir zavallının çırpınışlarıdır. Sonuçları da son derece tehlikeli olacaktır. Yabancı kuvvet talebi, Fatih’in, Yavuz’un, Kanuni’nin torunları olduğunu iddia eden birine değil, ancak müstemleke (sömürge) zihniyetine, ilkel kabile kültürüne layıktır. Başbakana çok yakışmıştır. Türkiye Cumhuriyeti terör belasını kendi başına ve TSK ile imha edecek kudrettedir. Mehmetçiğimizin yapamayacağını, Kanadalı, Polonyalı, Bulgar, Romen, İtalyan, Danimarkalı asker mi yapacaktır?
Kapımızı aralıyoruz
Terörle ve bölücülükle mücadelede bizim fikirlerimizden yararlanmak isteyenlere kapılarımızı aralamaya hazır olduğumuzu da açıklıyorum. Bu konudaki şartlarımızın kabulünde ısrarcı olduğumuzu da ilan ediyorum. Eğer, Erdoğan, ‘Açılımda yanıldım’, ‘Terörü azdırdım’ diyorsa, ABD’yi dinlemeyeceğini, Barzani’ye haddini bildireceğini söylüyorsa bizim için hiçbir engel kalmamıştır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!