Cumhurbaşkanı Erdoğan: '15 Temmuz'u Şehitlerimizi Anma Günü ilan ediyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuzu Şehitlerimizi Anma Günü ilan ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2016 00:32

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada '15 Temmuz'u her yıl 'Şehitlerimizi Anma Günü' olarak ilan ediyoruz' dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Türk halkının, tarihinin en hain, en alçak darbe girişimine karşı direnişini kararlı biçimde sürdürdüğünü söyledi.

Vatandaşlara, demokrasi nöbetini sürdürmeleri çağrısında bulunan Erdoğan, "Feraseti ve cesaretiyle silahlı darbe girişimini akamete uğratan kahraman milletimden, ülkemiz bu sıkıntılı dönemden tamamen çıkana kadar meydanlarda tuttuğu demokrasi nöbetini sürdürmesini rica ediyorum." dedi.

"GELECEK NESİLLER DEMOKRASİ DİRENİŞİNİN KAHRAMANLARINI ASLA UNUTMAYACAK"

Darbe girişimi direnişinin kahramanlarının asla unutulmayacağını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Gelecek nesiller siviliyle, polisiyle, askeriyle 15 Temmuz demokrasi direnişinin tüm kahramanlarını asla unutmayacaktır. 15 Temmuz tarihini her yıl Şehitlerimizi Anma Günü olarak ilan ettiğimizi de bu vesileyle sizlerle paylaşmak istiyorum."

Haberin Devamı

 "DARBENİN EN GÜÇLÜ PANZEHİRİ MİLLİ İRADEDİR"

Darbenin en büyük panzehirinin milli irade olduğuna dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaşadığımız hadise göstermiştir ki, darbenin en büyük etkili, güçlü panzehiri, milli iradedir, millettir. Bir haftadır bu kutlu mücadeleyi en küçük bir taşkınlığa, provokasyona izin vermeden yürüten milletimden biraz daha sabır, fedakarlık istiyorum."

BAKMADAN GEÇME!