15 Temmuz'da Bahçeli'yi almak için giden esrarengiz adam iddiası

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuzda Bahçeliyi almak için giden esrarengiz adam iddiası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 15:54

Gazeteci Mehmet Acet, 15 Temmuz darbe girişiminin gerçekleştiği gece MHP Genel Merkezi'nde yaşanan ilginç bir olayı, Yeni Şafak'taki köşesinde yazdı.

Haberin Devamı

Acet, Yenişafak gazetesindeki köşe yazısında 15 Temmuz gecesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi almak için MHP'ye birinin gittiğini iddia etti.

İşte Acet'in yazısından MHP Genel Merkezi'nde yaşanan o anlar:  

Akşam 22.00 civarında F-16'lar Ankara semalarında uçmaya başlayınca, Bahçeli'nin yakın kurmaylarından bazıları, MHP Genel Merkezi'nin yolunu tuttu. Herkes Genel Başkan'ın makam odasının bulunduğu katın özel kaleminde toplandı. Bahçeli vakitlice darbeye karşı çıkıp, safını belli etmiştir. O sırada orada bulunan herkes, bu bilgiye sahiptir. Ancak, darbenin başarılı olmayacağının anlaşılacağı saatlere henüz gelinmemiştir. Ancak o sırada, makam odasının özel kaleminde daha önce kimsenin görmediği bir adam peydah olmuştur. Bu adamı ne kimse tanımaktadır, ne de partide herhangi bir görevinin olup olmadığı bilinmektedir. Ancak, ilk başta orada bulunanların aklına, memleketin içinde bulunduğu nazik durum nedeniyle bu adamın kim olduğunu sorup soruşturmak da gelmemişti.

Haberin Devamı

'BU UÇANLAR TÜRKMEN ÇOCUKLARI'

Özel kalemde 40 yıldır oraya girip çıkan birisiymiş gibi davranışlar sergileyen bu esrarengiz adamla, partinin önde gelen isimlerinden biri az önce asansörde karşılaşmıştı. Adam, Bahçeli'nin yakın kurmayına ismiyle hitap ettikten sonra, dışarıdan gelen F-16 gürültülerini kast ederek “Merak etmeyin bu üstümüzden uçanlar Türkmen çocukları” der. Herhangi bir MHP'linin kulağına hoş gelecek bir cümle bu, değil mi? Tabi, o saat itibariyle Bahçeli'nin darbeye karşı net bir tutum aldığı partililer tarafından da bilindiği için, bu sözlere itibar eden olmaz.

'DEVLET BEY BENDE'

Ancak 'münasebetsizlik' özel kalemde de devam etmektedir. Herkesin aklında darbe gerçekten savuşturulabilecek mi kaygısı/sorusu var iken, O adamın dünyası başka bir şey ile meşguldür. “Merak etmeyin!” diye ortaya atılır önce. Orada bulunanları yatıştırmak isteyen bir kurtarıcı edasıyla. “Buraya geldikleri zaman onlara 'Devlet Bey bende' diyeceğim” diye devam eder. O gün orada bulunan ve bana bunları anlatan bir partilinin ifadesiyle, “O akşam darbeci bir tim, Bahçeli'yi teslim almak üzere MHP Genel Merkezi'ne gelecek, güya bu adam da 'Bahçeli bende' diyerek onları geri gönderecekti.”

Haberin Devamı

ESRARENGİZ ADAMI KOVALADILAR

Hikayenin nasıl bittiğini biliyor musunuz? Aynı kişi aynı lafları ikinci defa edince, birkaç partili öfkeyle yerlerinden kalkıp bu esrarengiz adamı, özel kalemden kovalıyorlar. Ama şimdi “Acaba doğru mu oldu? Yapılan doğru muydu?” diye bir soru var orta yerde. Acaba, “Darbeciler gelirse Bahçeli bende deyip onları geri göndereceğim” diyen adam, gerçekten münasebetsizin teki miydi? Yoksa, darbe olduktan sonra MHP Genel Başkanı'nı teslim almak için görevlendirilmiş birisi miydi diye.

 

BAKMADAN GEÇME!