Karneler ne zaman dağıtılacak? Sömestr tatili ne zaman başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

Karneler ne zaman dağıtılacak Sömestr tatili ne zaman başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2017 16:11

15 tatil ne zaman başlayacak, karneler ne zaman verilecek sorusu milyonlarca öğrenci tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Sömestr tatiline girmeye hazırlanan öğrenciler bir yandan da e-Okul not görüntüleme sisteminin detaylarını merak ediliyorlar. MEB tarafından yayımlanan iş takvimine göre, karnelerin verileceği zaman belli oldu. Peki, 15 tatil ne zaman? Karneler ne zaman verilecek? İşte, e-Okul giriş ve not görüntüleme detayları.

Haberin Devamı

E-Okul girişi yaparak karnelerinde yazılacak olan not bilgisini görüntülemek isteyen öğrenciler, e-Okul girişiyle ilgili araştırmalarını sürdürüyorlar. Karnelerin ne zaman verileceğini de merak eden öğrenciler bir an önce 15 günlük tatile girmek istiyorlar. Peki, 15 tatil ne zaman? Karneler ne zaman verilecek?

15 TATİL NE ZAMAN? KARNELER NE ZAMAN VERİLECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı takvimiyle birlikte sömestr tatilinin başlangıç ve bitiş tarihini tüm okullara bildirmişti. MEB tarafından yayınlanan duyuruya göre, 15 tatil zili ocak ayının son haftasında çalacak. Milyonlarca öğrenci ve öğretmen dersler, ödevler ve sınavlarla geçen sürece kısa bir süreliğine ara verecek.

Takvimde yer alan tarihlere göre ikinci kanaat dönemi yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018 - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Haberin Devamı

İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak.

2017-2018 eğitim öğretim yılı 8 Haziran 2017'de sona erecek ve öğrenciler yine yaz tatiline girecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.

E-OKUL NOT GÖRÜNTÜLEME

Devamsızlık Bilgisi: devamsızlık bilgisi bölümünden öğrencilerin hangi günlerde okula gittiği hangi günlerde ise gitmediği takibi yapılmaktadır. Bu bölümde geç kalma durumlarında dahi bilgi sağlanabilir.

Not Bilgisi: Not bilgisi bölümünde ise öğrencilerin güncel dönemde aldığı derslerdeki başarı durumu görüntülenmektedir. Sınav ve sözlülerde alınan notların öğretmenler tarafından sisteme girilmesi ile görülen bu bilgiler sayesinde kişiler öğrencilerin başarı durumunu görebilmektedir.

Haftalık Ders Programı: Haftalık ders programı bölümünde öğrencilerin derslerinin takibi yapılabilmektedir. Haftalık olarak yayınlanan ders programında öğrencilerin hangi gün hangi dersinin olduğu öğrenilebilmektedir.

Sınav Tarihleri: Sınav takvimlerinin belli olmasının ardından ilgili tarihler e okula yüklenmektedir bu bakımdan öğrenci ve veliler sınav takibini bu bölümden yapabilmektedir.

Haberin Devamı

E-OKUL.NOT GÖRÜNTÜLEME İÇİN TIKLAYINIZ

BAKMADAN GEÇME!