6 kişi 145 kez konuşmuş

Güncelleme Tarihi:

6 kişi 145 kez konuşmuş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2010 00:00

Danıştay saldırısının sanıklarına ait cep telefonu kayıtları ilginç noktaları ortaya çıkardı. Dökümlere göre 1 Nisan 2006-28 Mayıs 2006 tarihleri arasında Alparslan Arslan, Süleyman Esen, Kemalettin Gülen, Hamza Öztürk, Salih Kurter ve Salih Yaşar birbirleriyle 145 kez görüşmüş. Ancak bu isimlerden Hamza Öztürk ve Salih Yaşar’ın bugüne kadar hiç ifadesine başvurulmadı, sanıklara da onlarla ilgili tek soru sorulmadı.

ERGENEKON davasının görüldüğü İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gelen Danıştay saldırısının sanıklarına ait telefon kayıtlarının ayrıntılı dökümleri, ilginç detayları ve yeni soru işaretlerini beraberinde getirdi. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan (TİB) gönderilen görüşme dökümlerine göre 2 aylık süreç içinde birbiriyle sürekli irtibat halinde olan 6 isim var. Bunlar Alparslan Arslan, Süleyman Esen, Kemalettin Gülen, Hamza Öztürk, Salih Kurter ve Salih Yaşar. 1 Nisan 2006-28 Mayıs 2006 tarihleri arasında bu 6 isim birbirleriyle 145 kez telefonla konuşuyor. Telefon kayıtlarına göre Danıştay saldırganları ile yoğun irtibat halinde olduğu anlaşılan Hamza Öztürk ve Salih Yaşar suikast soruşturmasını yürüten kolluk kuvvetlerinin hiç dikkatini çekmemiş. Bu 2 isim ne sorgulanıyor ne de Danıştay ve Cumhuriyet saldırısını yapan kişilere bu isimler hakkında soru yöneltiliyor.

Niye dikkat çekmedi?

Cumhuriyet Gazetesi’ne 11 Mayıs 2006’da 3’üncü bombayı atan Alparslan Aslan, ilk 3 telefon görüşmesini Salih Kurter, Hamza Öztürk ve Süleyman Esen’le yapıyor. Danıştay suikastının gerçekleştiği 17 Mayıs 2006 sabahı Süleyman Esen ilk telefon görüşmesini Hamza Öztürk’le yapıyor. Saldırıdan hemen sonra görüştüğü isim Kemalettin Gülen. Süleyman Esen’in, Salih Yaşar ile 1 yıl içinde yaptığı telefon görüşmesi 1460.

Sorulmayan Salih Yaşar

Cumhuriyet gazetesine atılan bombaları verdiği iddia edilen Süleyman Esen ile Alparslan Arslan arasındaki telefon trafiği Cumhuriyet gazetesi bombalanmadan 2 gün önce yani 3 Mayıs 2006’da yoğunlaşıyor. Esen’in, Alparslan Arslan’la yaptığı görüşmelerden önce ya da sonrasında konuştuğu kişi yine Salih Yaşar. Bu isim Danıştay ve Cumhuriyet bombaları soruşturmalarında ismi hiç geçmeyen bir kişi. Ayhan Akbal adına kayıtlı telefon numarasını kullanıyor. Emekli imam Salih Kunter’in evinin en sık ziyaretçisi. Bugüne kadar gözaltına alınmadı. Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesi bombalamasını yapan sanıklara, Salih Yaşar ismi sorulmadı.

Suikast öncesi buluşma

TİB’den gelen baz istasyonu kayıtlarına göre Alparslan Arslan, Ankara’ya gitmeden bir gün önce 14 Mayıs 2006’da Süleyman Esen ve Salih Yaşar gibi Üsküdar’da. Telefonları Üsküdar Toygar Hamza baz istasyonundan sinyal veriyor. Alparslan Arslan da, Süleyman Esen de mahkemede verdikleri ifadelerde 14 Mayıs’ta buluştuklarını söylemişlerdi. Ancak ikisi de yanlarında Salih Yaşar’ın da bulunduğundan bahsetmedi.

Sorulmayan 2’nci isim

Alparslan Arslan’ın sıkça telefonlaştığı bir diğer isim Hamza Öztürk. 11 Mayıs 2006’da Cumhuriyet gazetesine 3’üncü bombayı atmasından sonra aradığı 2’nci kişi Hamza Öztürk. Alparslan Arslan, ilk olarak Salih Kurter’i, üçüncü olarak da Süleyman Esen’i arıyor. 17 Mayıs 2006 sabahı Süleyman Esen ilk telefon görüşmesini Hamza Öztürk’le yapıyor. Süleyman Esen’in saldırıdan hemen sonra ilk aradığı kişi Kemalettin Gülen. Hamza Öztürk ismi de soruşturma süresi boyunca tek bir kez sanıklara sorulmadı.

Baz istasyonu gözükmüyor

Telefon dökümlerinde dikkat çekici 2’nci konu, Alparslan Aslan, Süleyman Esen ve Salih Yaşar’ın bazı günlerde telefonlarının hangi baz
istasyonlarında sinyal verdiğinin gözükmüyor olması. Özellikle bu üçlünün son telefon sinyalleri hep Şişli, Levent, Gültepe gibi semtlerden alınıyor. Sonrasında baz istasyon kayıtları gözükmüyor. İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi 141’inci duruşmanın ara kararında, TİB’den gözükmeyen baz istasyonlarının belirlenerek mahkemeye gönderilmesini istedi.

Alparslan Arslan
- Danıştay suikastı ve Cumhuriyet gazetesi bombalanmasının sanığı. Halen Silivri Cezaevinde tutuklu.

Süleyman Esen
- Alparslan Arslan’ın “Cumhuriyet gazetesine atılan bombaları ondan aldım” dediği isim. Danıştay davasının da sanıklarından. Yargıtay’ın, Ankara 11’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin Danıştay davası hakkında verdiği bozma ilamında, Süleyman Esen’in cezasının yanlış hesaplandığını, daha ağır cezaya çarptırılması gerektiğini belirtildi. Süleyman Esen buna rağmen, Ergenekon davasıyla Danıştay davası birleştirildikten sonra, 28 Ağustos 2009’da tahliye edildi. Tutuksuz olarak yargılanıyor.

Hamza Öztürk
- Danıştay davası sanıkları ile yoğun telefon görüşmesi olan kişi. TİB’den gelen telefon dökümlerinde bu gerçek anlaşıldı. Bugüne kadar herhangi bir sıfatla ifadesine başvurulmadı.

Salih Yaşar
- Danıştay davası sanıkları ile hem Cumhuriyet gazetesine atılan bombaların öncesinde ve sonrasında görüşmeleri bulunuyor. Emekli imam Salih Kunter’in sürekli yanında bulunan kişilerden biri. Bugüne kadar herhangi bir sıfatla ifadesine başvurulmadı.

Salih Kunter
- Danıştay suikastında Alparslan Arslan’ı azmettirdiği iddia edilen emekli imam. Sanık olarak yargılandı. Ankara 11’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin heyet başkanı Orhan Karadeniz’in karşı oyuna rağmen 2’ye 1 kararla beraat etti. Karar, Yargıtay 9’ncu Ceza Dairesi tarafından bozuldu. Halen sanık. Ergenekon davasını yürüten İstanbul 13’ncü Ağır Ceza Mahkemesi son duruşmasında, Salih Kunter’i sağlık durumu elverdiği takdirde mahkemeye getirilmesine karar verdi.

Kemalettin Gülen
- Fethullah Gülen’in yeğeni. Avukat. Alparslan Arslan, 20 Ekim 2009’da yapılan çapraz sorgusunda Vakit gazetesinin Danıştay üyelerini hedef gösteren “İşte o üyeler” başlıklı nüshasını kendisine Kemalettin Gülen’in verdiğini söyledi. Kemalettin Gülen’in ne Danıştay ne de Ergenekon davasında ifadesine başvurulmadı. Telefon kayıtlarına göre Hamza Öztürk ile en yoğun telefon irtibatı olan kişi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!