10 kişiyi dinlemiş

Güncelleme Tarihi:

10 kişiyi dinlemiş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2010 00:00

İstanbul’daki telekulak operasyonu, Belçika polisinin 2 yıl önceki, “Bir uyuşturucu şebekesinin lideri Türkiye’de telefon dinletiyor” istihbaratıyla başladı.

Haberin Devamı

İŞTE RIDVAN DİLMEN'İN GÖZALTI GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

RIDVAN DİLMEN SERBEST BIRAKILDI / WEB TV  

Polis de dinleme çetesini izlemeye başladı ve önceki gün çökertti. Olaya adı karışan spor yorumcusu Rıdvan Dilmen’in sevgilisi ve sevgilisinin ailesi dahil 10 kişiyi dinlettiği iddia edildi. 

RIDVAN Dilmen’in de aralarında olduğu 30 kişinin gözaltına alındığı telekulak operasyonunun, Belçika polisinin 2 yıl önce yaptığı uyuşturucu operasyonuyla başladığı belirlendi. Yapılan takip sırasında uyuşturucu şebekesi lideri S.A’nın, Türkiye’de temas kurduğu M.Y aracılığıyla alacaklı olduğu kişilerin telefonlarını dinlettiği belirlendi. M.Y,’nin dinleme dışında bu kişilerin yerlerini de baz üzerinden araştırma yaparak S.A’ya aktardığı öne sürüldü. Belçika polisinin verdiği bilgi üzerine Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü M.Y’nin elebaşılığını yaptığı çeteyi izlemeye başladı. Önceki sabah operasyonla çete çökertildi.

Sevgilisi kontrolünde

M.Y ile telefon konuşmaları teknik takibe takılan Rıdvan Dilmen’in, sevgilisi spor yazarı N.Y’nin tüm hayatını kontrol altına aldığı iddia edildi. Rıdvan Dilmen ilişki yaşadığı N.Y’ye kendi şirketi Dilmen Sportif A.Ş adına kayıtlı 0530 310.. .. numaralı telefonu hediye ettiği ve bu numarayı çete elemanlarına sürekli takip ettirdiği bildirildi. Rıdvan Dilmen’in ayrıca N.Y.’nin ağabeyi K.Y., babası N.Y., annesi S.Y., İstanbul Büyükşehir Belediyesi Futbol Kulübü Antrenörü Abdullah Avcı, Zuhal Bakan, Milliyet Gazetesi Spor Müdür Yardımcısı Fuat Ercan ve Spor Muhabiri Alper Hamitoğlu, Hülya Haraç ve Sevinç Çiftçi’nin de telefon dökümlerini N. Y.’ın irtibatlarını öğrenebilmek amacıyla temin ettiği iddia edildi. Çete lideri M.Y çete elemanı F.B’den aldığı dökümleri mail yoluyla Dilmen’e gönderdiği ortaya çıktı. Rıdvan Dilmen ve Güral Porselen’in ortaklarından Erol Güral, dün sağlık kontrolünden sonra savcılık tarafından gün içinde savcılığa gelerek ifade verme koşuluyla serbest bırakıldı. Diğer 28 kişi ise emniyette tutulmaya devam ediliyor. Dilmen, dün saat 13.30 sıralarında Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Savcı ve hakimlerin kullandığı ön kapıdan adliyeye giren ve 1.5 saat kalan Rıdvan Dilmen, Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali’ye ifade verdi.

28 kişi Emniyet’te

Savcılıkta eşini ve sevgilisini dinletmediğini ileri süren Rıdvan Dilmen, iletişim bilgilerini ele geçirmekle suçlandı. Savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan Rıdvan Dilmen, adliyeden ayrılırken basın mensuplarının ısrarlı soruları üzerine avukatı ile birlikte kameraların karşısına geçti. Rıdvan Dilmen, basın mensuplarının, “Tanju Çolak’ı dinlettiniz mi?” sorularına “Ben serbestim. Yok öyle bir şey” diye cevap verdi. Basın mensuplarının “Yanlış anlama neden kaynaklandı?” sorusu üzerine ise Rıdvan Dilmen, “Bilemiyorum” yanıtını verdi.

Savcıdan serbest

Rıdvan Dilmen, dün saat 13.30 sıralarında Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Burada yaklaşık 1.5 saat kalan Dilmen, Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali’ye ifade verdi. Ardından da serbest bırakıldı. Avukatıyla birlikte savcılığa gelen işadamı Erol Güral da ifadesinden sonra serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!