Türbeye çevirdiler

Güncelleme Tarihi:

Türbeye çevirdiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2010 00:00

İmralı’da ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın 61’inci doğum gününü kutlamak için yaklaşık 8 bin kişi, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ne bağlı Onbirnisan Beldesi’ne geldi.

Bu 8 bin kişi arasından seçilen 500 temsilcinin, Öcalan’ın köyüne gitmesine ilk kez izin verildi.

Aralarında BDP Milletvekilleri Sevahir Bayındır ile Bengi Yıldız’ın da bulunduğu kalabalık, köyde Öcalan’ın kardeşleri Mehmet, Fatma ve Havva Öcalan ile yeğenleri tarafından karşılandı.

El öpme yarışı

Zafer işareti yapan Fatma Öcalan’ın elini öpmek için birbiriyle yarışan PKK yandaşları, daha sonra duvarlara asılı olan Abdullah Öcalan’a ait fotoğrafları öpmek için mücadele etti. Kalabalığa Kürtçe konuşma yapan Fatma Öcalan, herkesin barış içerisinde yaşamasını arzuladığını dile getirdi. Sevahir Bayındır ve Bengi Yıldız ise evin çatısına çıkıp güvercin uçurdu. İki milletvekili daha sonra Öcalan’ın evinin girişindeki kapıda üzerinde Kürtçe ‘İyi ki doğdu Öcalan’ yazılı tabelanın önünde fotoğraf çektirdi. Yaklaşık bir saat ziyaret ettikleri evde PKK ve Öcalan lehine slogan atan kalabalık, geri dönerken evin bahçesindeki toprakları avuçlayarak poşet ve yanlarında bulunan pet şişelere doldurdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!