14 Dev - Sol'cuya Paris'te tutuklama

Güncelleme Tarihi:

14 Dev - Solcuya Pariste tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Fransız polisinin geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği seri operasyonlarda ele geçirilen 33 Dev-Sol militanından 19'unun serbest bırakıldığı, gözaltında bulunan 14'ününse Paris'te yargılanmak üzere cezaevine kondukları açıklandı.

Polisin yaptığı operasyonlarda yakalanan yasadışı Marksist-Laninst Dev-Sol örgütünün tutuklanan bu militanları hakkında Fransa'da terörist faaliyetlerde bulunmaktan soruşturma açıldığını açıklayan sorgu hakimi Jean-François Richard bunların ‘‘Terörist bir örgütle işbirliği içinde yasadışı dernek oluşturmak’’ ve ‘‘Ateşli silahlar kanunu ile yabancılar yasasını çiğnemek’’ten tutuklandıklarını söyledi.

Örgütün iki fraksiyonunun ayrılması sonucu militanlar Saint-Denis'te birbirlerine saldırmışlar ve çıkan olaylarda bir kişi bacağından yaralanmıştı. Olaylar terör örgütü Dev-Sol'un kendi içinde bölünmesiyle ortaya çıkan DHKP-C ve THKP-C grupları arasında patlak vermiş ve polis o günden beri militanları takibe almıştı.

Sorgu hakimi Jean-François Richard'ın açıklamasında ağustos ayındaki fraksiyon çatışmasından sonra Bedri Yağan grubu liderlerinden birinin Dursun Karataş militanlarının saldırısına uğradığının tespit edildiği belirtildi. Pariste yargılanacak 14 kişiden DHKP-C militanı olan ikisinde tabanca yakalandığı ve bunun üzerine operasyonların başlatıldığı da açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!