İçimde volkanlar patlıyor

Güncelleme Tarihi:

İçimde volkanlar patlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2010 00:00

İstanbul’da Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında olan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, avukatıyla görüşmesinde, “İçimde volkanlar patlıyor. Bunu neden yapıyorlar? Büyük bir iftira ve haksızlıkla karşı karşıyayım. Esareti yaşıyorum” dedi. Avukatı, Fırtına Paşa’nın moralsiz ve yılgın bir halde olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Emekli Org. Fırtına TK 855 uçağında / Hürriyet ÖZEL / Fotogaleri

FIRTINA UÇAKTA BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ /WEB TV

ABD VE AB'DEN "BALYOZ" AÇIKLAMASI

OR'LAR ZİRVESİNE BBC YORUMU

'TÜRKİYE'DEKİ GÖZALTI GÖRÜNTÜLERİ ŞOKE EDİCİ'

HAVA Kuvvetleri eski Komutanı Emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, gözaltına alındığı önceki sabah, saat 07.30’da, dişine kanal tedavisi yaptırmak için korumalarıyla evinden ayrıldı. Saat 08.20’de TEM (Terörle Mücadele) polisleri, emekli generalin Gölbaşı’ndaki evine gitti. Fırtına’nın GATA’da olduğunu öğrenen polisler, yakalama tutanağı olduğunu belirterek, Melahat Fırtına’dan eşine telefon etmesini istediler. Eşinden gelen telefon üzerine tedavisini yarım bırakan Fırtına, evine döndü.

Genç çocuklarsınız

Polislere, “Evi de arayacak mısınız?” diye soran Fırtına, “Hayır, arama kararı yok. Sadece gözaltı tutanağı var” yanıtını alınca, “Bana biraz süre verirseniz üstümü değiştireyim” dedi.

20 dakikada hazırlanan Fırtına, üç polisle Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Fırtına, kendisini gözaltına alan polislere, “Çok genç çocuklarsınız. Ne kadar oldu mesleğe başlayalı?” diye sordu. Fırtına’nın gözaltıyla başlayan gerginliği, getirildiği TEM Şube’de ikram edilen çayla azaldı. Gözaltına alınan diğer generallerin getirilmesini bekleyen Fırtına, polislere, “Beni İstanbul’a ne zaman göndereceksiniz?” diye sordu, “Diğer gözaltına alınanlar buraya geldiğinde ilk uçakla İstanbul’a gönderileceksiniz” yanıtını aldı.

Polis ‘mülakat’ istedi

Geceyi Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde bir amir odasında geçiren Fırtına, akşam yemeğini 17.30 sıralarında yedi, dün sabah ise peynir, zeytin, paket reçel, ekmek ve çaydan oluşan kahvaltı yaptı.

Sorgulanmayan ve ifadesi alınmayan Fırtına, kendisi ile mülakat yapmak isteyen polisleri de yorgun olduğunu söyleyerek nazikçe geri çevirdi. Önceki akşam ve dün sabah avukatı İsmet Atilla Hekimoğlu ile görüşen Fırtına, avukatının ifadesine göre son derece yorgun ve yılgın bir haldeydi.

‘1-2 saat uyudum’

Avukatına, geceyi 1-2 saatlik uyku ile geçirdiğini belirten Fırtına, “İçimde volkanlar patlıyor. Bunu neden yapıyorlar? Büyük bir iftira ve haksızlıkla karşı karşıyayım. Esareti yaşıyorum” dedi. Fırtına, avukatı ile yaptığı görüşmede, suçlamaya konu tarihte Harp Akademileri Komutanı olarak görev yaptığını belirtti, “Ben o dönem bir eğitim kurumunun başındayım. 1’inci Ordu ile falan ilişkim yok. Dedikleri seminerde de yoktum. Yazılanlar ve söylenenler iftira” diye yakındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!