138 km'den gelen yemeğe kebap karıştı

Güncelleme Tarihi:

138 kmden gelen yemeğe kebap karıştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2003 01:56

Alanya'da SSK çalışanlarına her gün 138 kilometre uzaktaki Antalya'dan yemek getirilmesinin ardında, personelin kebap yemek isteğinin olduğu öne sürüldü. SSK Antalya Bölge Hastanesi Başhekimi Abdurrahman Arıcı, ‘‘4-5 milyonluk yemek, 1 milyon 355 bin liraya düşürüldü. Devletin kaybı yok. Gösterilen lokantayı reddettiler, Antalya'dan yemek gidiyor’’ dedi.

Antalya'dan, Alanya İlçesi'ndeki SSK Dispanseri'nde çalışan 23 personel için hergün 138 kilometre yol katedilerek öğle yemeği götürülmesinin sırrı çözüldü. SSK yemek ihalesi yapmadan önce, Alanya'da beğendikleri lokantada, kebap dahil 4 milyon 484 bin lirayı geçmemek şartıyla istedikleri yemekleri yiyip, SSK'ya fatura eden Alanya'daki SSK çalışanlarının, ihale sonrası bu yolun kapanması üzerine, protesto için ihaleyi kazanan şirkete Antalya'dan yemek getirttikleri ileri sürüldü. Bir SSK yetkilisi, kendilerine teklif edilen ‘çorba ya da pilav, etli yemek ve meyve ya da tatlı’ mönüsünü beğenmeyenlerin bu olayı bilerek gazetelere yansıttıklarını öne sürdü. ‘‘Bu; kebap, ızgara et yiyememelerinin tepkisidir’’ dedi.

Antalya SSK Bölge Hastanesi, Genel Müdürlük talimatı ile 16 Mayıs 2002 tarihinde yemek ihalesi açtı. Bölge Hastanesi ve bağlı dispanserleri de kapsayan ihaleyi merkezi İstanbul'da bulunan Yüksel Yemek Şirketi kazandı. KDV dahil 1 milyon 355 bin lira fiyat veren firma, 600'ü hasta, 1200'ü çalışan ve refakatçi toplam 1800 kişiye yemek çıkarmaya başladı.

BEĞENMEDİLER

SSK Bölge Hastanesi'ne bağlı, Serik, Manavgat, Kumluca, Kızılot, Kemer, Akdeniz Sanayi Sitesi ve Alanya dispanserlerinde çalışanlara, 24 Ocak 2003 tarihinden sonra Yüksel Yemekçilik'in gösterdiği restoranlarda, bir kap etli yemek, çorba ya da pilav ve meyve ya da tatlı yiyebilecekleri tebliğ edildi. O güne kadar, bulundukları bölgede birkaç lokantadan teklif alıp bunlardan seçilen lokantada yemek yiyen ve faturayı kuruma veren çalışanlar, bu teklife sıcak bakmadı. Alanya dışındaki dispanserlerde çalışanlar yemek firmasının ilçelerinde anlaştığı restoranlarda yemek yemeyi kabul etti.

ALANYA DİRENDİ

Şubat ayına kadar Alanya'daki Tuna Restoran'da kişi başı 4 milyon 484 bin lira ödeyerek yemek yiyen 23 dispanser çalışanı, SSK Bölge Hastanesine yemek firmasının önerdiği restoranların hiçbirinde yemek yemek istemediklerini bildirdi. İddiaya göre, ihaleden önce istedikleri restoranda yemek yiyen personel, bu yolun kapanmasını protesto için, ‘‘O zaman biz de Antalya SSK Hastanesi'nde çıkan yemekten istiyoruz’’ dedi. Mart ayından itibaren Antalya SSK Bölge Hastanesi Yemekhanesi'nde firma tarafından yapılan yemeklerden kaplara konularak Alanya'ya taşınmaya başlandı.

KEBAP TEPKİSİ

Bir SSK yetkilisi, Alanya Ticaret Odası Başkanı Kerim Taç'ın, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu aracılığıyla gündeme getirilen olayın planlı yapıldığını öne sürdü. Aynı yetkili, ‘‘Bu, Alanya'daki dispanser çalışanlarının kebap, ızgara et yiyememelerinin tepkisidir. Eski sisteme dönülsün istiyorlar’’ dedi.

ALANYA

Yemekler bozuk geliyor iddiası

Yüksel Yemek Şirketi personeli Azim Güntaş, Alanya SSK Dispanseri'ne mart ayından bu yana cumartesi ve pazar hariç Akdeniz Seyahat'e ait otobüs ile 138 kilometre katederek yemek götürüyor. Doktor, hemşire ve hizmetlilerden oluşan 23 kişiye her gün 30 kişilik yemek getiren ve dağıtan şirket görevlisi Güntaş, yemeklerin günlük hazırlandığını söylerken, dispanserde görevli hemşire ve hizmetliler, Antalya'da pişirilen yemeklerin bir gün sonra Alanya'ya geldiğini ve bazen de bozuk olduğunu iddia etti. Alanya Otogarı'nda DHA muhabiriyle karşılaşan Güntaş, ‘‘Fotoğrafımı çekmeyin; beni kovarlar’’ diyerek, bir süre otobüse binemedi. DHA muhabiriyle köşe kapmaca oynayan Güntaş, sonunda otobüse binerek Antalya'ya döndü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!