İmam hatipliyim diye mi bunu yapıyorsunuz

Güncelleme Tarihi:

İmam hatipliyim diye mi bunu yapıyorsunuz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2010 00:00

Danıştay’ın üniversiteye girişte uygulanan katsayı ile ilgili son kararını sert şekilde eleştiren Başbakan Erdoğan, “Meslek liselerinin ideolojik bakışla dışlanmasını bu ülkenin geleceğine vurulmuş acımasız bir darbe olarak görüyorum” dedi ve “Başbakan imam hatip mezunu olduğu için mi yapıyorsunuz” diye sordu.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, üniversiteye girişte uygulanan katsayı ile ilgili Danıştay’ın yeni kararını “ideolojik” olarak değerlendirerek, “Ülkenin geleceğine vurulmuş acımasız bir darbe olarak görüyorum. Başbakan İmam Hatip mezunu olduğu için mi bunları yapıyorsunuz” dedi. Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada konuya ilişkin şöyle konuştu:

Sakal bıyık tartışılmasın

“İyi eğitim almış, dünyadaki gelişmeleri okuyabilen bir nesil bu ülkede artık anti demokratik hiçbir girişime boyun eğmeyecek, hukuk dışılığa tahammül etmeyecek, seviyeli bir siyaseti Türkiye’nin değişmez vasfı haline getirecektir. Üniversitelerin kılık, kıyafet, sakal, bıyık tartışmalarıyla anılması Türkiye’ye de üniversitelerimize de büyük bir haksızlıktır.
Dünyanın 17’inci büyük ekonomisi konumuna yükselmiş bir ülkenin meslek liselerini ideolojik bakış açısıyla, üvey evlat muamelesiyle dışlamasını bu ülkenin geleceğine vurulmuş acımasız bir darbe olarak görüyorum. Ülkemiz BM Güvenlik Konseyi’nde üye olma seviyesine yükselecek ama siz okullar arasında ayrımcılık yapacaksınız.

Evlatlarımıza haksızlık

Siz hâlâ siz meslek liselerini tartışma konusu yapacaksınız. Başbakan İmam Hatip mezunu olduğu için mi yapıyorsunuz? Çirkin bir şey, böyle bir yaklaşım olmaz. Bu ülkenin muhalefeti bir Türk’ün başkan seçilmesini hazmedemeyecek kadar kin ve nefret taşıyor. Bunun dalgalarını başka yerlerde görüyoruz. Bu mantığa da, vicdana da aykırıdır. Her şeyden önce bu ülkeye, bu milletin evlatlarına haksızlıktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!