Hâkimi izleyenler asker çıktı

Güncelleme Tarihi:

Hâkimi izleyenler asker çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2010 00:00

Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndaki kozmik odada altı gündür arama yapan hakim Kadir Kayan’ı takip ettikleri gerekçesiyle durdurulan iki askeri araçtan toplam 6 asker çıktı. Askerler ve iki askeri araç Merkez Komutanlığı’na götürüldü.

Haberin Devamı

İhbar ABD'den yapılmış plaka bile verilmiş

İşte Ankara'da yapılan takip operasyonunun fotoğrafları   

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast yapılacağı ihbarıyla başlatılan soruşturmanın yankıları sürerken Ankara, yılın son gününde yeni bir “askeri takip” iddiasıyla sarsıldı. Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndaki kozmik odada altı gündür arama yapan hâkim Kadir Kayan’ı takip ettikleri gerekçesiyle durdurulan iki araçtan askerler çıktı. Genelkurmay kaynakları, askerlerin idari bir görevle bölgede bulundukları, hakimi takip etmedikleri bilgisini verdi.

Hâkim uyardı

Hâkim Kadir Kayan, Kirazlıdere’deki kozmik odadaki aramayı önceki gece geç saatlerde bitirdi. Kayan, altıncı günkü aramaları başlatmak üzere dün öğle saatlerinde evinden ayrıldı. Çankaya’daki adliye lojmanlarından koruma polisleriyle birlikte ayrılan hâkim Kayan, lojmandan uzaklaştıktan kısa süre sonra yol kenarında park halindeki “090025” askeri plakalı beyaz renkli Renault Kango marka aracın peşlerinden gelmeye başladığını farketti. Hemen sonra 06 EVJ 07 plakalı yine Renault Kango ikinci bir araç daha hâkim Kayan’ın dikkatini çekti.

Kayan, bir gün önce de iki aracın kendilerini takip ettiğini korumalarına söyleyerek, “Şu araçları kontrol edin. Bu araçlar dün de bizim peşimizdeydi” dedi. Bunun üzerine iki koruma, Uğur Mumcu Caddesi üzerinde, iki aracı durdurmak istedi. 090025 plakalı resmi araç, ara sokağa girerek bölgeden uzaklaştı. Korumalar hemen 155’i arayarak, bu aracın yakalanmasını istedi.

‘Denizciyiz’

Askeri plakalı araç Mamak’ta durduruldu. 4. Kolordu Komutanlığı’na ait olduğu tespit edilen araçta bulunan Astsubaylar Vedat T., Muharrem K. ve Burak D., görevli olarak yakındaki askeri lojmanlara gittiklerini söyledi.

Durdurulan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na kayıtlı 06 EVJ 07 plakalı otomobilden inen üç kişi de asker olduklarını söylediler. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli Astsubay Engin B., Uzman Çavuş Özer Ö. ve otomobili kullanan er Abdullah E.K., “idari görevle” bölgede bulunduklarını ifade ettiler.

Korgeneral geldi

Otomobil Uğur Mumcu Caddesi’ne getirildi. Bu sırada bir korgeneral, üç albay, bir binbaşı ve iki üsteğmen olay yerine geldi. Hâkim Kayan, Arınç’ın takip edilmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili’yi arayarak gelişmeleri anlattı. Bilgili’nin isteği üzerine 6 asker ve iki askeri araç Merkez Komutanlığı’na getirildi.

 

Haberin Devamı

 
 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!