13 Savaşçı

Güncelleme Tarihi:

13 Savaşçı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dostluk ve dayanışma üzerine nefes kesen bir macera...

YAŞAMSAL kavramlar ve felsefi öğretiler üzerine kurulmuş olan 13. Savaşçı, aksiyon öyküsünün özünde karşılıklı anlayış ve farklı kültürlerin dayanışmasını anlatan bir film...

Bağdat'ta yaşayan Ahmed Ibn Fahdlan, seçkin bir konuma sahiptir. Ancak Ibn'in genç ve güzel bir kadınla girdiği tehlikeli ilişki sürgüne gönderilmesine neden olur.

13. Savaşçı filminin yönetmeni John Mc Tiernan. Başrollerde ise Antonio Banderas, Diane Venora ve Omar Sharif var.

Film ünlü yazar Michael Crichton'un Ölü Yiyiciler (Eaters of the Dead) romanından sinemaya uyarlanmış. Crichton'un 1976 yılında yazdığı romanın esin kaynağı Ahmed Ibn Fahdlan tarafından kaleme alınmış tarihi anlatımlar. Fahdlan, 10. yy ve o dönemin insanlarını detaylı tasvir etmiş birkaç yazardan biri olduğu için önemli bir tarih yorumcusu olarak kabul ediliyor.

O dönem içindeki Bağdat'ın yapısı ve insanların bilgi zenginlikleri Crichton'un ilgisini çekmiş.

Fahdlan'ın Norse savaşçıları hakkındaki tanımları çekiciliğine kapılan Crichton, araştırmalarını daha da derinleştirmiş ve Norse Savaşçıları'nın, büyük bir mizah duygusuna sahip ve yaşam felsefesini özümsemiş insanlar olduğunu keşfetmiş.

Ibn rolü için daha en baştan Antonio Banderas düşünülmüş. ‘‘Hikayedeki gizemi çok sevdim’’ diyor Banderas, ‘‘Yaşamla ilgili farklı görüşler taşıyan bir grup insanın bir düşmana karşı birleşebilmesi beni çok etkiledi. Ayrıca bu haraketli macera içinde günlük yaşamlarımızdan birçok şeyi bulmak mümkün.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!