'128 milyar dolar' davasında CHP'nin itirazı reddedildi... AK Parti'den peş peşe tepkiler

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2022 13:04

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın vekili avukat İsa Sinan Göktaş, "128 milyar dolar" davasında tazminat ödemeye mahkûm edilen CHP tarafından yapılan itirazın üst mahkemece reddedildiğini duyurdu. Göktaş, tazminat bedelinin Albayrak tarafından Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı'na bağışlandığını da paylaştı. Karar siyasilerin de gündemindeydi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Gerçeklerin bir gün ortaya çıkma huyu vardır. Yalancılıkları milletçe zaten tescilliydi. Mahkemede de tescillenmiş oldu" dedi.

Haberin Devamı

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın vekili avukat İsa Sinan Göktaş, geçtiğimiz günlerde “128 milyar dolar” iddiaları nedeniyle CHP’nin 60 bin lira tazminat ödemeye mahkûm edildiğini açıklamıştı. Göktaş, tazminat bedelinin Albayrak tarafından Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı'na bağışlanacağını da söylemişti. CHP'nin yaptığı itiraz üst mahkeme tarafından reddedildi.

Avukat İsa Sinan Göktaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"CHP yöneticileri tarafından senaryosu yazılan yakın siyasi tarihin en büyük iftirası “128 milyar dolar” yalanı, daha önce kamuoyuna duyurduğumuz üzere, CHP’nin tazminat ödemeye mahkûm edilmesiyle sonuçlanmıştır. CHP tarafından yapılan itiraz ise üst mahkemece reddedilmiştir.

Haberin Devamı

Ana muhalefet partisi, her alanda “yalan ve iftira” üzerine politikalar üretmekte, bağımsız yargı tarafından tescillenen yalanlarına devam etmekte, hedefe koydukları kişilere karşı hiçbir etik değer gözetmeksizin saldırmakta ve bu uğurda yalanı dahi meşru görmektedir.

Önceki basın açıklamamızda ifade ettiğimiz üzere; davalı CHP’den tahsil edilen tüm bedelin sayın Berat Albayrak tarafından Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’na bağışlandığını kamuoyuna saygılarımızla bildiririz."

128 milyar dolar davasında CHPnin itirazı reddedildi... AK Partiden peş peşe tepkiler

AK PARTİLİ DAĞ: YALANCILIKLARI MAHKEMEDE DE TESCİLLENMİŞ OLDU

CHP'nin itirazının reddedilmesi kararı siyasilerin de gündemindeydi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Dağ, paylaşımında "Merkez Bankası politikasını manipüle ettiler. Binlerce kez söylersek gerçeğe dönüşür zannettiler; bu yüzden mumları yatsıdan sonra da biraz yandı. Ancak gerçeklerin bir gün ortaya çıkma huyu vardır. Yalancılıkları milletçe zaten tescilliydi. Mahkemede de tescillenmiş oldu" dedi.

AK PARTİLİ MUHAMMET BALTA: ONURSUZ YALANA ERDEMLİ CEVAP

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta da "CHP'nin iddialarının iftira olduğu mahkemece tescillendi. Onursuz yalana erdemli cevap: Tazminat şehit yakınları ve gazilere bağışlandı" paylaşımında bulundu.

Haberin Devamı

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ise "FETÖ ve PKK troll ağları da bu yalana destek oldu. Konu yargıya taşındı. CHP tazminata mahkum edilerek, bağımsız Türk yargısı tarafından yalancılığı tescillendi" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!