124 yıllık sır çözüldü mü?

Güncelleme Tarihi:

124 yıllık sır çözüldü mü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2012 11:16

İngiltere’de 1800’lü yıllarda terör estiren ünlü seri katil Karındeşen Jack’in gerçek kimliğinin tespit edildiğine dair iddialar ortaya atıldı.

Haberin Devamı

Ünlü Karındeşen Jack uzmanları Christer Holmgren ve Edward Stow, bir yüzyıldan fazla süredir birçok filme ve romana konu olan Whitechapel seri katilinin Charles Cross adında bir seyyar satıcı olduğunu öne sürdü.

 

Uzmanlar Jack’in ilk cinayetini 31 Ağustos 1888 tarihinde işlendiğini ve kurbanın Polly Nichols adında bir hayat kadını olduğunu belirtti. Cross’un kurbanının yanındayken Robert Paul adında bir görgü tanığı tarafından bulunduğu da ifade edildi.

 

Holmgren ve Stow’a göre görgü tanığı Paul'un Cross'un cesedin yanında durduğunu söylemesi üzerine Cross bunu yalanlayarak cesetten uzakta sokağın kenarında durduğunu iddia etti.

 

Haberin Devamı

BÜTÜN CİNAYETLER AYNI YOL ÜZERİNDE

İki yazar, asıl katilin polislere işinden evine doğru giderken geçtiği yol üzerinde cesedi bulduğunu söyleyen Cross olabileceğini öne sürdü. Ve ne tesadüftür ki diğer tüm cinayetler Cross’un Bethnal Green'deki Dovetan Sokağında bulunan evi ile Broad Caddesindeki iş yeri arasındaki yolda gerçekleşti.

 

Stow, katilin cesedi bulan ilk kişi, yani Cross olduğuna inandıklarını ve onun Polly Nichols'ın üzerine eğilip yaralarını saklamaya çalışırken görüldüğünü belirtti. Bunun yanı sıra iki uzman Cross'un detaylı bir şekilde soruşturulmadığını ve polise yanlış isim verdiğini ortaya çıkarttıklarını savundu. Holmgren ve Stow, Cross'un gerçek adının Charles Latchmere olduğunu iddia etti.

 

Polislerin o dönemde çok farklı bir katil tipi aradığını ancak katillin çok sıradan biri olabileceğini göz ardı ettiklerini söyleyen uzmanlar, Cross’un her cinayet gecesinde cesetlerin yanında evine giderken bulunmasının onu en büyük şüpheli yaptığını da sözlerine ekledi.

 

Holmgren ve Stow bu iddialarını ilk cinayetin yıldönümü olan 31 Ağustos'ta duyurdular. Cross'un ise 1920'de öldüğü belirtildi.

 

Haberin Devamı

JACK’İN KURBANLARI
Polly Nichols bir gece evinden Whitechapel Sokağı’na doğru yürürken saldırıya uğramış ve boynu soldan sağa doğru iki kere kesilmiş, vücudu ise deşilmişti.

 

Karındeşen'in ikinci kurbanı Annie Chapman ise 8 Eylül'de karnı tamamıyla ikiye ayrılmış ve rahmi çıkarılmış olarak bulunmuştu.

 

Bu cinayetin hemen ardından Elizabeth Stride ve Catherine Eddowes, 30 Eylül Pazar sabahı ölü bulunmuştu. Bu iki kurbanının da aynı şekilde boğazları kesilmiş ve karınları deşilip rahimleri alınmıştı.

 

Son kurban Mary Jane Kelly ise 9 Kasım 1888'de yatağında ölü bulunmuştu. Boynundan kalça kemiğine kadar ikiye ayrılmış ve kalbine kadar tüm iç organları çıkartılmıştı. Organların bedenden çıkarılması polislerde cinayetleri uzman bir doktorun ya da eğitimli bir aristokratın işlemiş olabileceği şüphesini uyandırmıştı. Bunun üzerine Kraliçe Victoria'nın torunu Prens Albert Victor ve Kraliçe'nin doktoru Sir William Gull da şüpheliler arasına alınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!