11 günde tahliye

Güncelleme Tarihi:

11 günde tahliye
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 23:05

YAYINLADIĞI haberler nedeniyle hakkında çok sayıda soruşturma başlatılan Özgür Gündem gazetesine destek amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katılarak bir gün genel yayın yönetmenliği yapan ve ‘terör örgütü propagandası yaptığı’ gerekçesiyle tutuklanan gazeteci yazar Ahmet Nesin, 11 gün sonra tahliye edildi.

Haberin Devamı

14.5 YIL HAPİS İSTENMİŞTİ
Ahmet Nesin’in davası İstanbul 13’üncü Ağır Ceza’da yargılanacak olan Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur ile Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye temsilcisi gazeteci Erol Önderoğlu hakkındaki dava ile birleştirildi. Korur ve Önderoğlu ise önceki gün tahliye edilmişti. Önderoğlu, Korur ve Nesin hakkında tutuklanmalarından 2 gün sonra 22 Haziran 2016’da hazırlanan iddianamede “Terör örgütü propagandası yapmak”, “Suç işlemeye tahrik”, “Suçu ve suçluyu övmek” suçlarından 2 yıldan 14,5 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

TAHLİYELER DİKKATE ALINDI
Korur, Önderoğlu hakkındaki iddianame başsavcılığın onayının ardından İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne, Nesin hakkındaki iddianame ise İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti. Mahkeme birleştirme kararının ardından, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ile birleştirilen dosyanın sanıkları olan Korur ve Önderoğlu’nun tahliye edilmiş olmasını dikkate alarak Nesin’in tahliyesine karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!