100 milletvekili, röntgen programını şikáyet etti

Güncelleme Tarihi:

100 milletvekili, röntgen programını şikáyet etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2001 00:00


Haberin Devamı

Bir eve kapanan yarışmacıların özel hayatlarını çeşitli yönleriyle ekrana taşıyan ‘‘Biri Bizi Gözetliyor’’ adlı yarışma programı, RTÜK engeline takıldı.

‘‘Hiçbir kamu yararı olmayan programın genel ahlák, toplum huzuru ve Türk aile yapısına aykırı’’ olduğu sonucuna varan Üst Kurul, program nedeniyle Show TV'ye bir gün süreyle yayın durdurma cezası verdi.

RTÜK önceki gün yaptığı toplantıda, RTÜK tarihinde şikáyet rekoru kıran ‘‘Biri Bizi Gözetliyor’’ adlı yarışma programını değerlendirdi.

Yaptığı değerlendirme sonucu 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınlarına İlişkin Kanun'un 4. maddesinin (d) bendine göre ‘‘Genel ahlák, toplum huzuru ve Türk aile yapısına aykırı olduğu’’ sonucuna varan Üst Kurul, program dolayısıyla Show TV'ye bir gün süreyle ‘‘Şartlı yayın durdurma’’ cezası verdi.

Programın yayından kaldırılmaması halinde ‘‘Daha ağır müeyyidelerin uygulanacağının’’ yayın kuruluşuna bildirilmesini kararlaştıran Üst Kurul, ayrıca RTÜK Yayın İzleme ve Değerlendirme Dairesi'nin programı özel takibe almasını karara bağladı.

Rekor şikáyet

Program RTÜK tarihinde şikáyet rekoru kırdı. 100'den fazla milletvekili ve 5 bakan RTÜK'e şikáyette bulunurken, RTÜK'ün şikáyet hattı Alo 178'e 12 Şubat-14 Mart tarihleri arasında 2 bin 817 şikáyet ulaştı. ‘‘Biri Bizi Gözetliyor’’ yarışması, hattı arayan her 4 kişiden üçünün şikáyetine konu olurken, şikáyetçilerin yüzde 69'unu erkekler, yüzde 26'sını kadınlar, yüzde 5'ini ise çocuklar oluşturdu. Şikáyetçilerin yüzde 30'u İstanbul'dan, yüzde 16'sı Ankara'dan, yüzde 11'i İzmir'den, yüzde 43'ü ise diğer illerden aradı.

Bu sahne bir günlük ekran kararttı

Show TV'de yayınlanan ‘‘Biri Bizi Gözetliyor’’ adlı yarışma programına rekor şikáyet geldi. Bu programla ilgili RTÜK’e

2 bin 817 şikáyet ulaştı. En çok eleştirilen bölüm ise yarışmaya katılan 35 yaşındaki Hülya isimli iki çocuk annesi bir kadının, 19 yaşındaki Melih isimli bir yarışmacıyla olan yakınlığı. Bu yakınlığın çocuk ve genç izleyiciler üzerinde, başkalarının özel yaşantılarını izleme arzularını artırabileceği ileri sürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!