1 yıl önce PKK'nın katlettiği 14 köylü anıldı

Güncelleme Tarihi:

1 yıl önce PKKnın katlettiği 14 köylü anıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2008 16:24

ŞIRNAK’ın Uludere İlçesi’ne bağlı Taşdelen Köyü’nde 22 Şubat 1987 Tarihindeki PKK baskınında yaşamını yitiren 14 vatandaş, köyde düzenlenen törenle anıldı. Törende Taşdelen ilköğretim Okulu Öğrencileri 21 yıl önce yaşanan acı olayı canlandırdı.

Haberin Devamı

Anma törenine Uludere Kaymakamı Barış Cansu Aktan, Şenoba Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin ve Taşdelen köylüleri katıldı. Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşan Uludere Kaymakamı Barış Cansu Aktan, şehitleri rahmetle andıklarını belirterek şunları söyledi:

“Bugün, bölücü terör örgütü tarafından 22 Şubat 1987 tarihinde 14 vatandaşımızın acımasızca katledişilin 21'inci yıldönümüdür. Bu kadar yıl geçmesine rağmen bu acıyı unutmadık ve unutmayacağız. Ne acıdır ki, 15 Mayıs 1992 günü terör örgütü kanlı yüzünü tekrar göstermiş ve köyümüzde görev yapan 3'üncü Jandarma Sınır Bölüğü’ne düzenlenen haince saldırıda 3 subay ve 26 erbaş ve er olmak üzere toplam 29 vatan evladı şehit edilmiştir. Milletimiz tarih boyunca bazen düşmanlardan bazen de içimizdeki hainlerden ihanet darbeleri yemiştir. Savaşın bile belirlenmiş kuraları vardır. Sivillere, özelikle çocuklara, kadınlara ve yaşlılara düşman saflarında bile olsa asla zarar verilmez. Diğer taraftan cepheye götürülmezken, onların düşmanla savaşmalarına da asla izin verilmez. Teröristler 21 yıl önce burada masum ve mazlum çocuk ve kadınları acımasızca öldürmüştür. Onlar bugün de aldanmış ve kandırılmış kadın ve çocukları sokaklarda devletimizin emniyet güçleriyle karşı karşıya getirmiştir. Bu namertler bir taraftan yandaşı olan kadın ve çocukları kullanıyor, diğer taraftan da düşman diye nitelendirdiği kadın ve çocukları öldürüyor. Kendileri ise hep gizleniyorlar. Ne hazindir ki, ölen de öldüren de bu toprağın insanıdır. Terör öz kardeşi bile birbirine düşman etmiştir.”

Haberin Devamı

“EVE SOKUP ACIMADAN KURŞUNA DİZDİLER”

21 yıl önceki olayda kardeşi kadledilen Gürgün Cengiz ise yaptığı konuşmada, bu acı olayın herkes tarafından bir kez daha hatırlanmasını isteyerek, “Köyümüzde yaşanan bu acı olayda terör örgütü mensupları, çoluk çocuk, kadın erkek, demeden herkesi eve soktuktan sonra, acımadan kurşuna dizdiler ve ardından da evi ateşe verdiler. Artık öksüz yetim kalmış bebeler, yavrusuz kalmış anneler, babalar istemiyoruz. Biz Taşdelen Köylüleri olarak terörü lanetliyoruz. Aziz şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz, ruhları şad olsun” dedi.

Haberin Devamı

Törende konuşmaların ardından şiirler okundu. Uludere Kaymakamı Barış Cansu Aktan ve Şenoba Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı. Törende ayrıca katliamın oluş şekli Taşdelen İlköğretim Öğrencileri tarafından canlandırılınca, izleyenler gözyaşlarını tutamadı. Köy İmamı tarafından şehitler için dua okunduktan sonra katılanlara yemek ikram edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!