1 saatte,1 Mayıs

Güncelleme Tarihi:

1 saatte,1 Mayıs
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamaları jet hızıyla yapıldı. Şişli Abide-i Hürriyet Meydanı'na gelenler, daha miting alanında toplanmaya fırsat bulamadan, 1 saatlik süre sona erdi... Polis, olağanüstü güvenlik önlemi aldı. Dağ taş polis kaynadı.

DİSK ve KESK tarafından organize edilen Şişli Abide-i Hürriyet Meydanı'ndaki 1 Mayıs kutlamaları izin süresinin kısa olması nedeniyle miting alanına toplanmalar sürerken bitti. 1 Mayıs nedeniyle 25 bin polis görevlendirilirken, 1 saat süren mitinge 10-15 bin kişi katıldı.

Yaklaşık 1 saat süren mitingde konuşmaların ardından, Tertip Komitesi saat 12.20'de kutlamaların bittiğini ilan etti. Kürsüden yapılan anonsta grupların pankart ve flamaları toplayarak geldikleri yönde dağılmaları istendi. Mitingin bittiğinin ilan edildiği dakikalarda alana kortej girişlerinin sürdüğü görüldü. Mitinge katılanlar davul zurnalar eşliğinde halay çekip çeşitli sloganlar atarak, Şişli ve Piyalepaşa Bulvarı yönünde alanı terk etti.

BAYKAL SÜRPRİZİ

Saat 13.00 gösterdiğinde miting alanından geriye pankart ve bildiriler, pet şişeler kalmıştı. Dikkat çeken bir başka manzara ise kürsünün kurulduğu otobüsün üzerindeki pankart kaldırıldığında altından seçimde yenilen CHP'nin müstafi Genel Başkanı Deniz Baykal'ın çıkmasıydı.

Kalabalığın alanı olaysız terketmesinin ardından meydanı zırhlı araç eşliğinde çok sayıda polis doldurdu. Polis daha sona Piyalepaşa Bulvarı yönünde alanı terkeden yürüyüşçülerin peşinden yürüdü fakat herhangi bir çatışma yaşanmadı. İstanbul'da belki de olaysız tek 1 Mayıs kutlaması olarak geçen mitng öncesinde polisin, kontrol noktalarında şüpheli 21 kişinin gözaltına alındıkları öğrenildi. İl Emniyet Komisyonu adına tüm polis birimlerine yapılan telsiz anonslarında 1 Mayıs kutlamalarının olaysız bitmesi nedeniyle bütün polislere teşekkür edildi.

Miting yorgunu

1 Mayıs kutlamaları bazılarını yordu. Kimisi kendini çimenlerin üzerine attı, kimisi kaldırıma çöküp, dinlenmeye çalıştı.

Sanki 23 Nisan

1 Mayıs kutlamalarına ilginç kıyafetlerle katılan çocuklar, 23 Nisan görüntüleri oluşturdular.

Bir derdi var ama...

Abide-i Hürriyet Meydanı'nda, yaşlı bir kişi derdini, mukavva pankarta yazarak döküyor ve dikkat çekiyordu.

308 kişiye 313 polis

YURDUN çeşitli bölgerinde düzenlenen mitinglerde 1 Mayıs olaysız kutlandı. Kayseri'de yapılan 308 kişinin katıldığı 1 Mayıs yürüyüş ve mitingi nedeniyle 313 polis görev yaptı. Adana'daki mitinge DİSK, KESK ve bunlara bağlı sendikalarla çeşitli partilerden yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Genel İş Sendikası üyesi bazı işçiler, Kürtçe 'Biji Yek Gulan' (Yaşasın 1 Mayıs) yazılı pankart taşıdı. Eylemi, İngiliz turistler de izledi. Mersin'de, İstasyon Meydanı'nda yaklaşık 3 bin kişi toplanırken, ÖDP'li olduğu belirtilen Yılmaz Yalçın adlı bir kişi gözaltına alındı. Bunun üzerine ÖDP'li grup, bir süre oturma eylemi yaparak arkaşlarının serbest bırakılmasını sağladı. İzmir'de düzenlenen yürüyüşe katılan yaklaşık 10 bin kişi, Karşıyaka Belediye Nikah Sarayı önünden geçerken, yeni evlenen çiftleri alkışladı. Konak Alanı'nda yasadışı TKEP (Türkiye Komünist Emek Partisi) sempatizanı oldukları öne sürülen bir grup, 1 Mayıs ile ilgili pankartı açarak, Türkçe ve Kürtçe sloganlar atmaya başladı. Çevrede önlem alan güvenlik güçleri, gruba müdahale ederek 3 kişiyi gözaltına aldı. Antalya, İzmit ve Malatya'da düzenlenen gösterilerde de herhangi bir olay yaşanmadı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!