1 otomobilde 12 kişi

Güncelleme Tarihi:

1 otomobilde 12 kişi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bornova'da sarhoş 12 kafadarın otomobil yolculuğu faciayla sonuçlandı. Trafik polisinden kaçan araç tüm uyarılara rağmen durdurulamadı. Aşırı hız yapan ve direksiyon hakimiyeti kaybolan araç, ters yöne girip, refüjdeki palmiyeye bindirdi. Sürücü ve bir kişi öldü. Yaralanan 10 kişi çeşitli hastanelere kaldırıldı.

İZMİR Yenişehir'de alkollüyken direksiyona geçen, 11 arkadaşını da aynı otomobile bindiren sürücü, faciaya neden oldu. Otomobilde 12 kişi olduğunu görünce takibe başlayan trafik polisinden kaçan sürücü önce ters yöne girdi, sonra da refüjdeki palmiyeye bindirdi. Kazada sürücü ile bir arkadaşı öldü, üçü hafif 10 kişi de yaralandı. Akıllara durgunluk veren olay, önceki gece saat 02.00 sıralarında Gazi Bulvarı Kemer Tren İstasyonu yakınlarında meydana geldi.

İNANILMAZ

İşçi emeklisi Fikri Gül (48), Bornova'daki bir birahanede birlikte alkol aldığı çoğu Oto Sanayi Sitesi'nde tornacılık ve kaportacılık yapan Ercan Uygunlar (19), Veli İşeri (20), Hamit Bal (19), Doğan Pehlivan (20), Umut Durak (18), Şerif Turnagöl (19), Osman Kaçar (19), Özkan Gabel (20), Ziya Oral (18), Ziya Demirci (19) ve İsmail Türkoğlu'nu (19) kendisine ait 35 LL 561 plakalı eski model makaslı Ford Taunus otomobile bindirip Alsancak'a doğru gezmeye çıktı.

KURAL İHLALİ

Balık istifi bindikleri otomobille barları gezen kafadarlar, daha sonra çorbacıya gitmeye karar verdiler. Ancak direksiyonda oturan Fikri Gül, alkolün de etkisiyle 2. Kordon'da yol kenarında park halindeki bir araca çarptı. Yaptıkları kazaya aldırış etmeden yoluna devam eden alkollü sürücü, minibüse çevirdiği otomobille ters yöne girince kontrol yapan trafik ekipleri tarafından farkedildi.

TAKİBE ALINDI

Otomobilin içindekileri görünce şaşkına dönen polis, hızla kaçmaya çalışan aracı takibe başladı. Trafiği alt üst ettikten sonra Varyant'tan İkiçeşmelik'e inen ve Yenişehir'e doğru ilerlemeye başlayan otomobil, ekiplerin tüm uyarılarına rağmen durdurulamadı. Yaklaşık 20 dakika süren kovalamaca sırasında uyarılara uymayan ve aşırı hız yapan sürücü Fikri Gül, paniğe kapılıp direksiyon hákimiyetini kaybetti.

PALMİYEYE ÇARPTI

Bir anda kontrolden çıkan otomobil, yol ortasındaki palmiye ağacına çarpıp güçlükle durdu. Çarpmanın etkisiyle otomobilin açılan kapılarından fırlayan Ziya Oral, Ziya Demirci, İsmail Türkoğlu hafif yaralanırken, Özkan Gabel ve Doğan Pehlivan araçta sıkıştı, diğer yaralılar hastanelere kaldırıldı. Kanlar içindeki Gabel ve Doğan sıkıştıkları yerden itfaiyenin çalışması sonucu kurtarıldı.

SÜRÜCÜ DE ÖLDÜ

Kazanın ardından Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Özkan Gabel yaşamını yitirirken, Umut Durak Yeşilyurt Devlet, Fikri Gül, Ercan Uygunlar, Veli İşeri, Hamit Bal, Doğan Pehlivan Tepecik SSK, Şerif Turnagöl, Osman Kaçar Alsancak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ancak sürücü Fikri Gül de hastanede öldü. Araçtan ilk anda fırlayan üç kişi ise ayakta tedavi gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!