Bugün camiler açık mı? 1 Ocak'ta cuma namazı kılınacak mı? Diyanet'ten 'eve en yakın cami' açıklaması!

Güncelleme Tarihi:

Bugün camiler açık mı 1 Ocakta cuma namazı kılınacak mı Diyanetten eve en yakın cami açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2021 07:32

Sokağa çıkma yasağının uygulanacağı 1 Ocak'ta en çok araştırılan konulardan biri de camilerin durumu oldu. Bugün saat 21.00'de başlayıp 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00'te tamamlanacak sokağa çıkma kısıtlaması, akıllara 1 Ocak'taki yeni yılın ilk cuma namazını getirdi. Cuma namazını camilerde cemaatle birlikte kılmak isteyen vatandaşlar, o gün için cuma namazının camilerde kılınıp kılınamayacağına dair araştırmalarına hız verdi. Peki, bugün camiler açık mı? 1 Ocak'ta cuma namazı kılınacak mı? Diyanet'ten 'eve en yakın cami' açıklaması!

Haberin Devamı

Yeni yılın ilk cuma namazının akıbeti netleşti. Vatandaş, yarın evine en yakın camide cuma namazını kılabilecek. Cuma namazına gitmek isteyen vatandaşlar, yarın araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın camiye gidip gelebilecek. İşte, İçişleri Bakanlığı'nın aldığı o karar...

İçişleri Bakanlığının internet sitesinde 2 Aralık'ta yayımlanan "Yeni Kısıtlama ve Tedbirler Genelgeleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular" bölümünde güncelleme yapıldı.

Buna göre, yılbaşı nedeniyle talepte yaşanacak yoğunluk da göz önünde bulundurularak ilk uygulaması 1-3 Ocak tarihlerinde olacak şekilde, sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı günlerde sadece çiçek satışı yapan iş yerleri 10.00-17.00 saatleri arasında evlere servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık olabilecek.

Haberin Devamı

Bugün saat 21.00'de başlayıp 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00'te tamamlanacak sokağa çıkma kısıtlamasına karşın yarın cuma namazına gitmek isteyen vatandaşlar, il/ilçe umumi hıfzıssıhha kurullarının bu yöndeki kararları doğrultusunda, araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın camiye gidip gelebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!