1 milyon çocuğa göz taraması

Güncelleme Tarihi:

1 milyon çocuğa göz taraması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2004 15:34

Göz Sağlığını Koruma ve Görme Engellilere Hizmet Derneği'nin, 8 kent ve 83 ilçede, yaklaşık 1 milyon 250 bin öğrenciye göz taraması yaptığı bildirildi. Dernek Başkanı Bahattin Taşkın, ”Ömür Boyu Aydınlık Bir Yaşam İçin” sloganıyla geçen yıl ülke genelinde başlattıkları göz sağlığı taramaları kapsamında, bugüne dek Erzincan, Sivas, Kayseri, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis'teki 5 bin 92 okulda, 1 milyon 233 bin 822 öğrencinin göz sağlığı taramasından geçirildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Kayseri'de de 697 okulda, 220 bin 529 öğrencinin göz sağlığı taramasından geçirildiğini belirten Taşkın, “Bu öğrencilerden görme problemi olan ve sosyal güvencesi bulunmayan 2 bin 985'inin hekim muayeneleri, 8 Ekim'e kadar derneğimize ait mobil göz sağlığı tarama aracında yapılmaktadır. Öğrencilerin göz ameliyatları derneğimiz imkanlarıyla, gözlük ihtiyaçları ise Kayseri Fenni Gözlükçüler Derneği'nce karşılanacaktır” dedi.

Göz taramasına katılan Kayseri Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Opt. Dr. Adnan Baltacı da öğrencilerde daha çok miyop, hipermetrop, astigmat gibi göz kusurları ile alerjik ve bakteriyolojik göz kapağı hastalıklarına rastlandığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!