1 Mayıs çarşamba günü banka ve PTT'ler çalışıyor mu?

Güncelleme Tarihi:

1 Mayıs çarşamba günü banka ve PTTler çalışıyor mu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2019 09:27

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı (yarın) dünya çapında ve ülkemizde düzenlenen programlar çerçevesinde kutlanacak. 1 Mayıs dünyada birçok ülkede resmi tatil kabul ediliyor. 1 Mayıs'ın hafta içine denk gelmesi ile beraber, özellikle ödeme, havale, EFT, finans gibi işlemlerini tamamlayacak olan vatandaşlar 1 Mayıs'ta PTT ve bankaların açık olup olmadığını sorguluyor. Peki, 1 Mayıs çarşamba günü banka ve PTT'ler çalışıyor mu? İşte, merak edilenler...

Haberin Devamı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için geri sayım devam ederken bazı devlet kurumlarının çalışma durumu merak konusu oldu, özellikle bankalar ve PTT’nin durumu için araştırmalar saatler öncesinden başladı. Ödeme, havale, EFT ve gönderilerinde sorun yaşamak istemeyen vatandaşlar, bankalar ve PTT’nin 1 Mayıs mesaisini merak ediyor. Peki, 1 Mayıs’ta bankalar ve PTT açık mı?

1 MAYIS'TA PTT'LER ÇALIŞIYOR MU?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün bu yıl hafta içine denk gelmesi nedeniyle banka ve PTT’lerin çalışma saatleri merak konusu oldu. Özellikle havale, eft gibi işlemlerin gerçekleştirildiği bankaların durumunun yanı sıra PTT’lerin mesaisi gündem konusu. Peki, 1 Mayıs’ta bankalar ve PTT açık mı?

22 Nisan 2009 tarihinde TBMM’de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil günleri arasına girdi, bu nedenle 1 Mayıs’ta okullar ve resmi kurumlar idari izinli olacaklar.

1 Mayıs’ta PTT şubeleri çalışmayacak, ancak kargo firmalarının bazı şubeleri firmalara göre değişiklik göstererek açık olabilecek. Tüm resmi tatil günleri gibi bankalar vatandaşlara hizmet vermeyecek. EFT işlemleri ilk mesai saatinde gerçekleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!