1.5 milyar dolar yatırımla ilk üçe gireriz

Güncelleme Tarihi:

1.5 milyar dolar yatırımla ilk üçe gireriz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2008 00:00

Önümüzdeki 5 yılda Türkiye genelinde 100 mağaza açmayı hedefleyen Tesco Kipa, bu süreç içerisinde 1.5 milyar dolarlık yatırım yapacak. "5 yıl içinde ilk üçteki yerimizi alacağız" diyen Tesco Kipa Hukuk ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Gürcan Önol, her türlü satın almaya açık olduklarını, ancak satın alma gerçekleşmese de hedeflerine ulaşacaklarını vurguladı.

Önol, 2008 yılında da Tesco Kipa olarak Türkiye’ye 300 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını bildirdi.

31 YENİ MAĞAZA AÇTIK: Gürcan Önol, sektörün son yıllarda hızlı bir büyüme yakaladığını anlatarak, büyümeyle ilgili olarak şu bilgileri verdi: "2007 yılında 31 yeni mağaza açtık. Türkiye’de hızlı bir büyüme yakaladık. Bu büyümeyi 5 yıl boyunca sürdürmeyi amaçlıyoruz. Önümüzdeki döneme ilişkin olarak 100 mağaza daha açacağız. Türkiye genelinde gıda perakendeciliği hızla büyüyor. Yeni oyuncular, yabancı firmalar ve yerel markalarla sektör daha çok büyüyecek. Organize perakendecilik her zaman gözde sektörler arasında olacak."

SATIN ALMALAR ARTACAK: Sektörde satın alma ve birleşmelerin önümüzdeki dönemde daha da artacağına işaret eden Önal, "Bu satın alma ve birleşmeler sektördeki rekabeti artırıyor. Tüketicinin kazançlı çıkacağı bir rekabet için herkes daha fazla çalışmak zorunda" dedi. Organize perakendeciliğin yıldız sektörler arasında olduğunu vurgulayan Önol, şöyle konuştu: "Sektörde satın alma birleşme mutlaka olacaktır. Biz hedeflerimize satın almalarla değil, yeni açacağımız mağazalarla ulaşacağız. Ancak bu tür girişimlere de her zaman açığız. Yabancı markaların sektöre girmesi ve yerel markaların büyümesi ile sektörün alacağı daha çok yol olduğunu görebiliyoruz."

İSTANBUL’A KURTKÖY’DEN GİRİŞ: Tesco Kipa, İstanbul Kurtköy’de yapılacak olan Via\Port alışveriş merkezinde açacağı mağaza ile İstanbul pazarına da ilk defa giriyor. 13 bin metrekare kapalı alana ve 8 bin metrekare net satış alana sahip Kurtköy mağazasıyla, 25 bin çeşit ürünü müşterilere sunacak. 350 kişiye iş imkanı yaratacaklarını söyleyen Gürcan Önol, "Kipa olarak son 10 ayda 3 binin üzerinde kişiye iş imkanı sağladık" diye konuştu.

Cirodan pay, sabit kira kadar önemli

İSTANBUL’da alışveriş merkezlerinin sayısının hızla arttığına işaret eden Alkaş Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, "Şimdilik işler iyiye gidiyor. Alışveriş merkezine girip para kaybeden yok" dedi. Son dönemlerde mağaza sahiplerinin "Ciro payları üzerinden kira ödeyelim" talebini de olumlu karşılayan Alkaş, "Hasılat payı üzerinden kira ödemek en doğrusu. Hem hasılat payı hem sabit kira olmalı" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!