Günahsız Tigana

TIGANA, bu sezon ilk defa Beşiktaş’ın iyi top oynamaya müsait bir takım olduğunu anlamış bir onbir sahaya sürdü. Onu tamam, biri yanlış. O yanlış da adamda değil mevkide. Serdar’ın oynadığı yerde Koray oynardı, Koray’ın oynadığı yerde de Serdar. Başka hiçbir yanlış yok.

Yaratıcı oyuncuların geri gelirken fazla taktik disiplini yoktu. Bu dünyada da böyle. Marifetli iki adamın varsa, ki sende var. Tek santrfor kullanıp, iki marifetli adamı arkalarına takarsın.

Futbolda kollektif bir oluşumun içinde olmayı beceren takımlar, iyi futbol oynar. Böyle iki adamı şimdiye kadar hiç böyle düşünmedin. Tigana, ilk defa da dün akşam iyi kullandı. Çok geç kaldın, boşu boşuna da zaman harcadın. Maşan varken, ateşi elinde tutmaya çalıştın. Olmadı. Tren hem Avrupa’da hem ligde kaçmış değil. Dün akşam yakaladığın futbol oynatma, aklını kaçırmazsan bu takım hem ligde hem Avrupa’da iş yapar. Avrupa’da yapmanın hesabı üçüncülükten geçiyor. Dün akşam kullandığı kadro ve düşünce tarzı, kalan 2 maçtan 6 puan çıkarır. 6 puan da seni Avrupa’ya taşır. Rakipler birbirleriyle oynayacaklar, birbirlerini kıracaklar.

Tuhaf oyun

Dün akşam Beşiktaş’ın biraz şansı, biraz da becerisi yanında olsaydı, oyun 40 gün 40 gece oynansa Beşiktaş kazanırdı. Ama hep derim futbol tuhaftır. Tuhaflığını dün akşam bir defa daha gösterdi.

Sahanın en iyilerinden Gökhan Zan, öyle amatörce düşürüp, öyle de hareket edince penaltı oldu. Haa, penaltı çok mu net? Bana göre yarısı doğru, yarısı yanlış. İnce bir darbe var ama adamın da kendini atışı var. Düşme benim bildiğim yere doğru olur. Adam yukarı doğru düştü. Hakemi aldattı. Ama Gökhan da bilmeli ki, bir Avrupa maçı oynuyorsan ceza sahasının içi yangın yeridir. Her zaman için rakip avantajlıdır. Hakem, rakibe göre düdüğü üfler. Ben de hakemi, Fenerbahçe’nin Avrupa maçında da seyrettim. Fenerbahçe’yi de budamıştı. Dün akşamki oyun, bir futbol maçıysa, tabii ki tabelada yazanlar geçerli. Ama kurul kararıyla da olsa, jüride de 10 kişi olsa 5 kişi Beşiktaş’ın galibiyetine el kaldırır. Maçın içine girip, tek tek oyuncuların arasında dolaşayım istemiyorum ama futbolcularını birbirinden ayırmıyorum. Hepsi ellerinden geleni yaptı. Liste başı Delgado. Oyuna sonradan giren Burak, listenin en sonuncusu. Sonradan girdiği oyunda diri kalır diye düşündüm, 10 saat oynamış gibi oynadı. Bu çocuğa bir şeyler oldu. Sezona ilk başladığı gibi olsun.
Yazarın Tüm Yazıları