Gümüşhane'de seyircisiz maç için hatıra bileti

Güncelleme Tarihi:

Gümüşhanede seyircisiz maç için hatıra bileti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2017 13:26

Gümüşhane'de seyircisiz maç için hatıra bileti

Haberin Devamı

GÜMÜŞHANE (DHA) - SPOR Toto 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Gümüşhanespor’un taraftarları, 22’nci haftada oynanan MKE Ankaragücü maçının ardından takıma verilen 5 maç seyircisiz oynama ve 38 bin TL'lik para cezası için hatıra bileti uygulaması başlattı.

Ligin 22’nci haftasında evinde MKE Ankaragücü'nü ağırlayan Gümüşhanespor'un, maç sırasında ve sonrasında çıkan olaylardan dolayı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 5 maç seyircisiz oynama cezası almasının ardından taraftarlar harekete geçerek bir ilke imza attı. Takımlarını maddi yönden desteklemek isteyen Gümüşhanespor taraftarları, kulüp yönetimine seyircisiz maç için hatıra bileti bastırılması yönündeki taleplerini iletti. Yönetimin teklife sıcak bakmasıyla harekete geçen taraftarlar, ligin 24’üncü haftasında seyircisiz oynanacak olan Gümüşhanespor-Hatayspor maçı için binlerce hatıra bileti bastırarak sosyal medya üzerinden satışına başladı.

Sosyal medya üzerinden, ‘GümüşhaneTakımınaSahipÇıkıyor' hastagıyla da destek bulan hatıra bilet kampanyası kapsamında, kulübün banka hesap ve IBAN numaraları verilerek maddi destek için hatıra bilet satışı gerçekleştiriliyor. Hatıra biletler, Atatürk Caddesi'ndeki Dizayn Yaşam Evleri bürosunda da 10 TL'den satılıyor.

TARAFTARLAR BİLET ALMA YARIŞINDA

Daha fazla bilet almak için birbirleriyle adeta yarışan taraftarlar, her zaman takımlarının yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, "Dağları tribün, seni şampiyon yapacağız!" sloganıyla bastırılan ve üzerinde “Gümüşhane takımına sahip çıkıyor” ve “Aşk-ı Gümüş” yazıları bulunan biletleri alıyor. Yetkililer de, maç gününe kadar satışın süreceğini söylerken, biletlerin ilgiden dolayı erken tükenebileceğini aktardılar.
Gümüşhanespor taraftarları ise, destek olmak için bu yöntemi kullandıklarını ifade ederek, "Pazar günü hiç istenmeyen olaylardan dolayı sahamız kapandı. Sahada yaşanan olaylarla verilen ceza paralel değildi. Bu manada futbol federasyonunu ve raporu tutan temsilci başta olmak üzere yetkilileri şiddetle kınıyoruz" dediler ve Türkiye Futbol Federasyonu'na tepkilerini dile getirdiler.

‘Gümüşhane takımına sahip çıkıyor’ kampanyasına Gümüşhanespor'a gönül vermiş sporseverlerin katılacağına dikkat çeken kırmızı beyazlı takımın taraftarları, "Belki yangına su taşıyan karınca misali. Belki bu yangını ufak meblağlarla söndüremeyiz ama herkesin bunun bilincine varması için böyle bir etkinlik başlattık. Taraftarlar olarak binlerce bilet alacak gücümüz olmayabilir ama bunu şehre yaymaya çalışıyoruz. Özellikle işadamları, odalar ve belediyelerin kente destek olması lazım. Gümüşhanespor Gümüşhane'nin 1 numaralı markası. Şehrimizin de artık biraz titreyip gerekeni yapması lazım” dediler.

FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!