Gümüşdağ’dan devrim gibi öneri!

Güncelleme Tarihi:

Gümüşdağ’dan devrim gibi öneri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2016 08:47

Türk futbolunun marka değerini yükseltmek için çalıştıklarını söyleyen Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, “Kulüplerimizin finansal yapısı gün geçtikçe düzeliyor. Şu an 18 kulüp arasında birlik ve beraberlik var” dedi.

Haberin Devamı

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Lig TV’de Şansal Büyüka’nın konuğu oldu. Vakfın Maslak’taki yeni binasında yapılan canlı yayında, Gümüşdağ Türk futbolunda devrim niteliği kazanacak olan bir önerisini paylaştı. Başarılı futbol adamı Avrupa’da bazı maçlarda denenen ‘video nakem’ uygulamasının Türkiye’de de uygulanması için TFF Başkanı Yıldırım Demirören’e bir öneride bulunacağını dile getirdi.

Bu sisteme göre futbol maçını yöneten hakemler tıpkı basketbol maçlarında olduğu gibi tartışmalı pozisyonları videodan izleyip ona göre karar verebilecek. Gümüşdağ yardımcı hakemlerin de orta hakem gibi sabit ücret alması gerektiğini söyleyip sözlerini şöyle sürdürdü...

18 KULÜPTE MUTABAKAT VAR
18 kulüp arasında her alanda birlik ve beraberlik içinde hareket ediliyor. 18 kulüp arasında güçlü bir mutabakat var. Hepimizin amacı Türk futbolunu geliştirmek ve daha iyi noktalara taşımak.

Ben Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olduğum dönemde iki konunun altını çizdim. Birincisi, Türk futbolunun marka değeri. İkincisi ise kulüplerin finansal yapısı. Bu iki konu çok önemli.

Haberin Devamı

YAYIN İHALESİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Süper Lig’de mücadele eden 18 kulübün toplam borcu 2 milyan dolara yakın. Bunun için öncelikle gelirleri artıracağız ve giderleri dengeleyeceğiz. Son iki yılda görüyoruz ki kulüplerimiz kendilerini bu anlamda gelştirmeye başladı.

Yayınİhalesi Komsiyonu olarak yoğun bir biçimde çalışıyoruz. İhaleye doğru yaklaşıyoruz. Kasım ayı başında 18 mulüp temsilcileri ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte bir bilgilendirme toplantısı yapacağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!