Gümrük Önü’nden farklı lezzetler

Mimar Kemalettin Caddesi girişindeki ’Gümrük Önü’, haftanın 7 günü ve 24 saat boyunca müşterilerine geniş bir lezzet yelpazesi sunuyor

YILLARCA İzmir’in ünlü restoranlarında çalışıp emekli olan Hasan Ölgün ile arkadaşları Turgay Pahlı, Cengiz Asal, Erkan Uçkun ve Murat Doğan bir araya gelerek Mimar Kemalettin Caddesi girişinde ’Gümrük Önü’ isimli restoranı hizmete açtı. Haftanın 7 günü 24 saat açık olan mekanda çorba, çöp-şiş, kebap, pide-lahmacun, ızgaralar, soğuk mezeler, döner ve sulu yemekler sunuluyor. Ayrıca alkollü ve alkolsüz içecekler, müşterilerin isteğine göre servis yapılıyor. İki katlı toplam 150 kişilik mekanda, 15 kişilik bir ekibin görev yaptığını belirten Hasan Ölgün, "Herkes bizi diğer restoranlarda yaptığımız hizmetlerle tanıyor. Artık kendi mekanımız Gümrük Önü için koşturuyoruz. Mekanımıza gelen müşterilerimize en güzel hizmeti sunmak görevimiz" diye konuştu.

Akyarlar’da balık keyfi

BODRUM Akyarlar mevkiinde Kos Adası’nın tam karşısındaki Olta Balık Restoran, deniz mahsulleri, zeytinyağlı ot çeşitleri, Rum ve Ermeni mezeleriyle birbirinden güzel lezzetler sunuyor. Mekanın işletmecisi Kezban Yurttakalan, "Geçtiğimiz temmuz ayında hizmete giren restoranımızda sunduğumuz mezelerin büyük çoğunluğu bahçemizde yetiştirdiğimiz organik ürünlerle hazırlanıyor. Özellikle, kiremitte balık, sütte balık, balık çorbası ve kalamar dolma gibi yemekler çok beğeniliyor. Soğuk mezelerden ise zeytinyağlı ot çeşitleri, tarama, topik gibi farklı lezzetleri uygun fiyatlarla sunuyoruz." dedi. Manzaralı terasıyla ve lezzetleriyle ön plana çıkan Olta Balık, şık dekorasyonuyla da Akyarlar’ın tercih edilen mekanları arasında yer alıyor.

Paşa Böreği

MALZEMELER:

5 yumurta 1 kg. süt

Bir tutam tuz Alabildiği kadar un

HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeler karıştırılarak hamur yapılır. Makarna yumuşaklığında ve kalınlığında 15 cm büyüklüğünde hamurlar açılır. Teker teker açılan hamurlar kristal zeytinyağında kızartılır.

(7-8 adet kızartılmış hamurumuz olacak.)

KIYMA İÇİN

Teflon tavada 1 kg. kıyma kavrulmaya başlarken bir tutam tuz ve bir tutam karabiber serpilir. Kavrulduktan sonra kıymaya bir avuç dolusu çam fıstığı eklenir. Tavuk veya hindi haşladığınız zaman, suyunu saklayıp kullanabileceğiniz gibi, bulyon tabletlerle de tavuk suyu elde edebiliriz. Kızarttığımız hamurlar tek tek et suyunda kabartılıp servis kabına alınır. Hamurun üzerine kavurduğunuz kıyma yayılır. 1 kat kızarmış hamur bir kat kıyma olmak üzere tüm malzeme kullanılır. Servis yaparken en üstüne sarımsaklı veya sarımsaksız sade yoğurt döküp en üstü kırmızıbiberli tereyağı ile renklendirilir.

Bir Çeşme klasiği Kaptan Kahve

İSMİNİ mitolojik bir öyküden alan 1. sınıf tatil köyü statüsündeki Türkiye’nin ilk 1000 yataklı tatil tesisi Altın Yunus Resort & Termal Otel’in kurulduğu 1974 yılında otel bünyesinde hizmet vermeye başlayan Kaptan Kahve Çeşme’nin klasik mekanları arasında. Kaptan Kahve, işletmecilik anlayışını, büyük bir tatil kompleksinin avantajlarıyla birleştiren Setur Çeşme Marina’da sabah saat 07.00’den gece 24.00’e kadar 34 yıldır yatçılara ve otel misafirlerine hizmet veriyor. Çeşme’de bir sevgi ortamı sunmayı amaçladıklarını belirten şef garson Kenan Atıcı, "Sabah erken saatlerde denize açılmadan önce sıkı bir kahvaltı yapmak isteyenden tutunda, gecenin ilerleyen saatlerinde marinamıza yanaşan teknelerden inen deniz tutkunlarına kadar tüm misafirlerimiz Kaptan Kahve’de bir araya gelirler, anılarını paylaşırlar. Bu tatlı sohbetlerin mekanı olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Tarih kokan restoran

Arzu ŞAŞMAZ / BODRUM, (DHA)


BODRUM Gıda Çarşısı’nda üç yıl önce hizmet vermeye başlayan Kuytu Restoran hem tarihi dokusu hem de otantik havasıyla ilçede sakin bir ortam arayanların uğrak mekanı haline geldi. Fulya Mühendislik bünyesinde bulunan 128 yıllık tarihi taş yapı Halikarnas Balıkçısı’nın ilk eşinin yaşadığı ev olarak ta biliniyor. Kadir Özvezneci tarafından restore edilerek restoran haline getirilen mekan, 2006 yılında Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmada ’En İyi Korunmuş Bodrum Evi’ ödülünü aldı. Kadir Özvezneci "Gündüz ağaçların gölgesinde geceleri de serin ortamda hafif müzik eşliğinde müşterilerimize doğal ortamda hizmet veriyoruz. Kışın da şömine keyfi yaşayan müşterilerimiz bu ortamdan vazgeçemiyor" dedi.

Diyet yapanlara çok özel mönü

İZMİR’de sağlıklı yaşamak ve zayıflamak için, yiyeceklerine dikkat edenlerin tercih ettiği yerlerden olan Titizce Restoran, konuklarını özel mönüleri ile ağırlıyor. İzmir Hilton Oteli’nin arkasında hizmet veren Titizce Restoran’ın sahibi Cevat Arıkbaş, "Kilo aldırmayan, kolesterol içermeyen, şeker hastalarına özel mönümüzdeki alternatifler arasında Brüksel lahanası, brokoli, kabak, ıspanak, deniz börülcesi, bamya, taze fasulye, pazı, ıspanak, semizotu, şakşuka gibi zeytinyağlılar var. Bunların yanında, salata çeşitleri, ızgara tavuk ve diyet tatlılar da büyük ilgi görüyor" dedi.

Chinise Restoran Aydın’a emanet

İZMİR’in ilk ve tek Uzakdoğu mutfağı olan, Hilton Oteli yan sokağındaki, Olur Grub’a ait Chinise Restoran, 25’inci yılı geride bıraktı. İşletme müdürlüğü görevine gelen 15 yıllık deneyime sahip Caner Aydın, Çin ve Japon mutfağının geniş mönüsünün yanısıra, suşi hizmeti de verdiklerini belirtti. Aydın, "İzmir’de önemli bir rol üstleniyoruz. Yenilediğimiz mutfağımız ve dekorasyonumuzla suşi tutkunlarının vazgeçilmeziyiz. Haftanın yedi günü İzmirliler’in hizmetindeyiz" dedi.
Yazarın Tüm Yazıları