Gülümseyin güzelleşin

Ne sık duyarız ‘Üzüntüden saçı dökülmüş’ ya da ‘Vah vah, sıkıntıdan bir gecede saçları bembeyaz olmuş’ sözlerini, değil mi? Güzellik ve sağlık birbirine çok sıkı bağlıdır.

Bugün gülmenin yani pozitif düşüncenin insan bedeni üzerinde ‘neredeyse gözle görülecek kadar’ olumlu etkileri olduğunu bilmeyenimiz var mı? İşte o gözle görülen etkiler de sizin güzelliğinizdir dostlarım...

SİVİLCE İZİNİ GEÇİRMEK İÇİN DÖRT GÜN YETER

Sevgili Suna Hanım, eskiden olan sivilce problemim bebeklerim doğduktan sonra düzeldi. Ama süt vermeyi kesince cildim daha da kötüleşti. Ayrıca dudak üstünde çıkan tüyler de rahatsız edici.
Şebnem Sağlam

Doğumdan sonra çok çalışan yağ bezleri yüzündendir sevgili okurum. Gece yatmadan evvel, ph içeren sabunla yıkayın. Cildinize limon suyu sürün ve yatın. Sabah en basiti bir tatlı kaşığı pakmaya, bir adet aspirini un haline getirip, içine de bir tatlı kaşığı oksijenli su koyup, boza halinde cildinize sürün. 20 dakika sonra yıkayın. Dört günde iyileşir.

ÇATLAKLARA İPEK KESEYLE MASAJ YAPIN

Çatlaklar için badem yağı ve limon suyunun karıştırılarak sürülmesi dışında bir öneriniz var mı? Şencan Dalgıç

Bu karışımı haftada bir gün ipek keseyle cildinize kese yaparak, masajla sürün.

KOYU RENK KOLTUK ALTI İÇİN YOĞURT VE SİRKE

Suna ablacım, 24 yaşında evli bir bayanım. Sorunum koltuk altımda oluşan koyu renk. Sebebini bilemiyorum fakat zaman içinde ağda yapıp, arada jilet kullanmamdan oluştuğunu sanıyorum. Gittikçe kararıyor. Ben de lazere başladım.
Sevgiler, Gamze

Ben hep derim ‘Koltuk altı havasız kalıyor ve hamamda yapılacak kese, kan dolaşımını sağlayarak o bölgeyi rahatlatıyor’ diye. Hamam sonrası parfüm ve deodorant kullanmayın.

Bir tatlı kaşığı pirinç unu, bir yemek kaşığı yoğurt ve bir tatlı kaşığı sirkeyi maske yapın. 15 dakika koltuk altına sürün ve ovarak çıkarın. Yıkayıp kurulayın. Ardından limon suyu sürün, kuruyunca talk pudrası kullanın. Haftada iki kez yapılacak bu maske iyi gelecektir.

TIRAŞTAN SONRA KÜKÜRTLÜ SABUN KULLANIN

Suna Hanım, ben bir bayan değilim ama belki benim sorunuma da yanıt verirsiniz. Cildim, özellikle alın çevrem ve gözaltlarım çok yağlı. Güneş görsem de görmesem de böyle! Teşekkürler...
Muzaffer Karahan

Merhaba Muzaffer Bey, benim için erkek, kadın fark etmiyor, sorun hepimizin sorunu. Kuruyemiş, hayvansal yağlar yemeyin, içki ve sigara kullanmayın. Tıraştan sonra yüzünüzü mutlaka kükürtlü sabunla yıkayın. Bir şişe maden suyu, bir limon suyu, bir kapak badem yağını karıştırıp spreyli şişeye koyun. Buzdolabınızda muhafaza edin ve her sabah-akşam temiz cildinize sıkın.

ELLERİNİZDEKİ LEKELER TOZ ŞEKERLE GEÇER

Sayın Suna Dumankaya, 53 yaşında bir hanımım ve en büyük şikayetim ellerimin üzerindeki ufak kahverengi lekeler. Yani yaşlılık lekeleri... Aşağı, yukarı beş yıldır yerli-yabancı denemediğim krem kalmadı ama sonuç aynı. Benim babam ve ablamda da bu lekelerden var, herhalde kalıtımsaldır diyorum. Acaba bu lekeler için de bir çareniz var mı?
Zeynep Berden

Zeynep hanım, bu lekelerin eskiden karaciğerden kaynaklandığı söylenirdi. Bir yemek kaşığı hintyağını, bir tatlı kaşığı toz şekeri, çeyrek limon suyunu karıştırın ve her gün elinize ova ova sürün. 15 dakika sonra yıkayıp, güneşten koruyucu kullanın.
Yazarın Tüm Yazıları