Gültekin-Üstündağ Türkiye Şampiyonu

Güncelleme Tarihi:

Gültekin-Üstündağ Türkiye Şampiyonu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 1997 00:00

Engin KRATZER
Haberin Devamı

Geçen hafta sonu Ankara'da sona eren Büyükler Türkiye Birinciliği'nin tekler finalleri izleyicilere altı saat mücadele dolu ve kaliteli tenis seyretme fırsatını vermiştir.

ZİRVEDE KALMAK

Bayanlarda son 5 yılın Türkiye Şampiyonu Gülberk Gültekin (TED) yarı finalde Seden Özlü'yü (TED) 26 yaşındaki Duygu Akşit'le (ATK) İpek Şenoğlu'nu (TED) yenerek finale çıkmışlardır.

Finalde ise Gülberk ile Duygu 2.5 saat süren üç setlik maratonda zaman zaman vasat tenis oynamalarına rağmen maçın sonuna kadar mücadele etmişlerdir. Gülberk bu turnuvada çok formda olmamasına rağmen Türkiye Şampiyonluğu ünvanını bir kez daha korumuştur.

Erkeklerde Türkiye Birinciliği süresince bir dizi üç setlik maçın olması performans yönünden tatmin edici olmuştur.

Yarı finalde iyi bir sezon geçiren Efe Üstündağ (ENKA) Alaaddin Karaöz'ü (TED) yenerek yarı finale çıkmıştır. Diğer yarı finalde ise 26 yaşındaki Erhal Oral (TED) 19 yaşındaki Yalın Bilgin'e (TED) son sette 1/4 (0-30) geride olmasına rağmen maçı oradan çevirerek yarı finalist olmuştur.

Büyükler Türkiye Birinciliği'nde ilk kez final oynayan Efe Üstündağ 3.5 saatlik final maçında solak Erhan'a karşı servis atarak devamlı file önüne çıkmıştır. İki oyuncunun finale yakışır biçimde sportmence davranışları maça ayrı bir renk katmıştır. Erhan, son sette 5/3'de iki maç sayısını acele ederek kendi lehine çeviremeyince bu set 16/14'e kadar uzadı. Efe, Erhan'ın kullanamadığı bu avantajı iyi değerlendirerek 1997 Türkiye Büyükler Şampiyonluğu'nu kazanmıştır.

Umarız Efe'nin bu şampiyonluğu akranlarını harete geçirir.

Gerçek bir lideri olan 2000'li yılların Davis Cup takımını genç raketlerden oluşturmanın zamanının geldiği kanaatindeyiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!