Gülen'e hakaretten mahkum olan CHP'li eski vekil, FETÖ şüphalisinin avukatlığını üstlendi

Güncelleme Tarihi:

Gülene hakaretten mahkum olan CHPli eski vekil, FETÖ şüphalisinin avukatlığını üstlendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 11:35

Gülen'e hakaretten mahkum olan CHP'li eski vekil, FETÖ şüphalisinin avukatlığını üstlendi

Haberin Devamı

Ali Ekber ŞEN/MERSİN, (DHA) - CHP Mersin Milletvekili iken, TBMM'de yaptığı konuşmada Fetullah Gülen'e 'Çete' diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle tazminata mahkum edilen avukat İsa Gök, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasında tutuklanan Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özgür Sanal'ın avukatlığını üstlendi. Gülen'in çok tehlikeli yabancı bir istihbarat örgütü, suç şebekesi olduğunu ancak tutuklanan Sanal'ın cemaatle hiçbir alakası olmadığını savunan Gök, "Kurunun yanında yaş hesabına yanmaması için mücadele veriyorum" dedi.
İsa Gök, 2011'de TBMM'deki konuşmasında gazeteci Ahmet Şık'ın tutuklandığını hatırlatarak, "Emniyet teşkilatı içinde örgütlenen Fetullah Gülen cemaati için cemaat, tarikat, çete, ne derseniz deyin ama hayırlı hiç bir kelimeyi kullanamazsınız. Bu Fetullah Gülen emniyet teşkilatına sızıyor, her birime giriyor" dedi.
AK PARTİLİ VEKİLLER TEPKİ GÖSTERDİ
AK Parti Milletvekilleri Gülen hakkında sarf ettiği bu sözler nedeniyle CHP'li İsa Gök'e büyük tepki gösterirken, Fetullah Gülen'in avukatı Orhan Erdemli de 'müvekkiline hakaret edildiği' iddiasıyla İstanbul 4'ncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 10 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı. Mahkeme, 'Söz konusu konuşma kürsü dokunulmazı sınırları içerisindedir' diyerek davayı reddetti. Ancak avukatın temyiz etmesi sonucu Yargıtay 4'ncü Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararını bozarak tazminata hükmedilmesi gerektiğine karar verdi. Dosya bu kez İstanbul 13'ncü Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gönderildi. Yeniden yapılan yargılamada mahkeme İsa Gök'ü 2 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti.
'HAKLI ÇIKTIM'
Milletvekilliğinden sonra avukatlığa devam eden İsa Gök, bir süre önce Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan FETÖ operasyonunda tutuklanan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özgür Sanal'ın avukatlığını üstlendi. Meclisteki o konuşmasından sonra AK Parti milletvekillerin kendisine saldırdığını, ancak gelinen noktada haklı çıktığını belirten Gök, "Sanıyorum ki, Fetullah Gülen'in milletvekillerine karşı açtığı tek dava bana açtığı bu davadır. Şu anda Fetullah Gülen suç şebekesine karsı mücadele edilirken, kurunun yanında yaş yanmamalıdır. Müvekkilimin ailesini 30 yıldan fazla tanıyorum. Yapılan şey kesinlikle bir hata. Dolayısıyla bu kişinin kurunun yanında yaş hesabına yanmaması için mücadele veriyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!