Güle Güle Bay Gol

Güncelleme Tarihi:

Güle Güle Bay Gol
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2013 12:09

Fenerbahçe'nin ve milli takımın eski unutulmaz futbolcusu Selçuk Yula, İstanbul'da toprağa verildi.

Haberin Devamı

Yula için Fenerbahçe Kulübü'nün Dereağzı'ndaki Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde bulunan Sporcu Anıtı'nın önünde tören düzenlendi. Bay Gol lakaplı efsane futbolcu, Karacaahmet Şakirin Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verildi.

YULA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI - Semih BAHADIR'ın objektifinden

SELÇUK YULA'NIN ARDINDAN DUYGULARINIZI PAYLAŞIN
MESAJINIZI YAZIN YAYINLAYALIM

Karacaahmet Şakirin Camisi'nde ikindi namazının ardından düzenlenen cenaze törenine, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulübün yönetim kurulu üyeleri, futbolculardan Bekir İrtegün, Mert Günok, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İkinci Başkanvekili Servet Yardımcı, Eski TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Yula'nın ailesi, eski takım arkadaşları ile spor ve sanat camiasından birçok seveni katıldı.

Haberin Devamı

Törene, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile eşi Fulya Terim, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ve spor dünyasından birçok ünlü isim çelenk gönderdi.

Kılınan namazdan sonra Selçuk Yula'nın cenazesi, alkışlar ve "Selçuk ölmedi, kalbimizde yaşıyor" tezahüratları arasında defnedileceği Karacaahmet Mezarlığı'na götürüldü. Fenerbahçeli kaleci Mert Günok, gazetecilere yaptığı açıklamada, Selçuk Yula'nın vefatı nedeniyle büyük üzüntü ve şok yaşadıklarını söyledi.

Öte yandan, sarı-lacivertli taraftarların yanı sıra Beşiktaşlı taraftarlar da cenaze töreninde yer aldı.

İLK TÖREN LEFTER KÜÖÜKANDONYADİS TESİSLERİNDE

Merhum Selçuk Yula’nın naaşı yazrlığını yaptığı Fotoğmaç Gazetesi'nin önünde yapılan törenin ardından Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’ne getirildi. Tesislerdeki Sporcu Anıtı önünde düzenlenen törene Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, yöneticiler, kongre üyeleri, Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, oyuncular Emre Belözoğlu, Volkan Demirel, Mehmet Topuz, Fenerbahçe eski teknik direktörü Aykut Kocaman, eski oyuncular Oğuz Çetin, Rıdvan Dilmen, Saffet Sancaklı, kulüp çalışanları ve taraftarlar katıldı.

Haberin Devamı

Törende konuşan Genel Sekreter Talat Yılmaz, “Bu mübarek günlerde Selçuk Yula aramızdan ayrıldı. Kendisi o kadar seviliyordu ki, diğer takımların ezeli rakiplerimizin oyuncuları ve yöneticileri de bugün burada cenazeye iştirak ettiler. Cennet yolunda ona Allah’ın rahmeti diliyoruz. Ailesine ve Türk spor camiasına başsağlığı diliyoruz” dedi.

Ardından söz alan Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, “Sıcak kanlı, dost ve samimi bir insanı bugün burada yolcu ediyoruz. Selçuk futbolun efendisi ve beyefendisidir. Yula, iyi bir arkadaş, bir dost ve iyi bir aile babasıydı. Herkese baş sağılığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dualar edildi ve Selçuk Yula’nın tabutu omuzlar eşliğinde cenaze aracına kondu.

Haberin Devamı


ALİ ERKAZAN: BENİM EVİMDE RAHATSIZLANDI

Ölüm haberi üzerine hastaneye gelen tiyatro oyuncusu Ali Erkazan, ünlü futbolcunun dün rahatsızlanarak kendi evine geldiğini ancak hastaneye gitmek istemediğini söyledi. Selçuk Yula’nın ölümüne ilişkin açıklama yapan Ali Erkazan, “Selçuk Yula çok iyi bir dostumdu.” dedi. Dün dışarda rahatsızlandığı için kendi evine geldiğini anlatan Erkazan şunları söyledi: “Çok büyük bir dostluğumuz var. Dışarda rahatsız olmuş bana geldi kızıyla. Evde kusturduk toparladı. Hastaneye götüreyim dedim istemedi. Sonra taksiye bindi gitti. Sanırım dün evdeki kusması bunun bir işaretiydi. Hastaneye götürmek isteyince, ‘Ben ber hafta önce baktırdım kalbimde bir şey yok’ dedi. Çok inatçıydı.” Fenerbahçe eski İdari Manejeri Volkan Ballı da "Dostumuzu kardeşimizi kaybettik. Her şeyden önemlisi çok iyi bir insanı kaybettik. Kalp krizi deniyor. Biz çok üzüntülüyüz, gerçekten şoktayız." şeklinde konuştu...

Evinde rahatsızlanan Yula, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yula'nın kalp krizi nedeniyle öldüğü belirtildi. Ölüm haberini alanlar hastaneye gelmeye başladı. Fenerbahçe formasıyla gelen bir kız ağlayarak hastaneye girdi. 53 yaşındaki Yula, spor yorumculuğu yapıyordu.

Haberin Devamı

SELÇUK YULA’NIN GÖRÜNTÜLERİ


FENERBAHÇE'NİN KRALI

1959 Ankara doğumlu Selçuk Yula, Fenerbahçe'deki başarılı futbolu ve golleriyle tüm futbolseverlerin sevgisini kazandı. Futbola Şekerspor'da başlayan Yula, 1979-1986 yılları arasında efsane olacağı sarı lacivertli formayı giydi. Fenerbahçe'den sonra Almanya'da Weiss Berlin, Sarıyer ve futbola vedasından önce bir sezon da Galatasaray forması giydi.

A Milli Takım formasını 21 kez terleten Selçuk Yula, 1981-1982 sezonunda 16 gol, 1082-1983 sezonunda ise 19 golle gol krallığı da yaşadı.

Evli 1 kız çocuğu babası olan Yula, gazete ve televizyonlarda spor yorumculuğu yapıyordu.

FENERBAHÇE: ACIMIZ SONSUZ

Yula'nın vefatı sonrasında resmi Twitter hesabı üzerinden bir mesaj yayınlayan Fenerbahçe, "Unutulmaz Futbolcumuz Selçuk Yula’yı Kaybettik. Camiamızın ve Ailesinin Başı Sağ olsun. Acımız Sonsuz..." dedi.

FENERBAHÇE'NİN 1980'Lİ YILLARINA DAMGA VURMUŞTU / Foto Galeri

ÖLÜM HABERİNİ DUYAN HASTANEYE KOŞTU / HÜRRİYET TV

Haberin Devamı

YULA'NIN ÖLÜM HABERİNİ ALAN YAKINLARI HASTANEYE KOŞTU / Foto Galeri

EFSANE BU GÖRÜNTÜLERLE HATIRLANACAK / HÜRRİYET TV

AZİZ YILDIRIM: ARKADAŞIM, KARDEŞİM SELÇUK YULA...

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertlilerin ve milli takımın eski futbolcularından Selçuk Yula'nın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

Yıldırım, kulübün internet sitesinde yer alan mesajında şunları kaydetti: "Bir Fenerbahçelinin yaşayabileceği en büyük gururu Fenerbahçe formasını yıllarca başarıyla taşıyarak yaşayan ve bizlere yaşatan, futbol takımımızın kaptanlığını yapan değerli arkadaşım, kardeşim Selçuk Yula'nın aramızdan zamansız ayrılışının tarifi imkansız üzüntüsünü yaşıyorum. Yıllar boyu bu şanlı formayı başarıyla giyerek camiamızı onur ve gururla temsil eden ve futbolu bıraktıktan sonra da camiamızın bir parçası olmayı sürdüren kaptanımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanın cennet olsun, ışıklar içinde uyu kaptan..."

FUTBOL FEDERASYONU: TÜRK FUTBOLUNUN BAŞI SAĞOLSUN

Türkiye Futbol federasyonu da resmi siteden Selçuk Yula için bir açıklama yaptı. Yula ailesine ve tüm futbol dünyasına başsağlığı dileyen TFF, açıklamada ayrıca Yula'nın kariyerinden de satır başları sundu.

Efsane isim Yula'nın vefat haberinin ardından birçok kulüpten taziye mesajı yayınlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!