“Güldestan” yeniden sahnede

Güncelleme Tarihi:

“Güldestan” yeniden sahnede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 13:20

“Güldestan” yeniden sahnede

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nün 2009-2010 sanat sezonunda sahnelenen ve seyirciden gördüğü yoğun ilgi nedeniyle uzun süre kapalı gişe oynayan Güldestan balesi, Cumartesi akşamı saat 20.00’de yeniden seyirciyle buluşacak.

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından daha önce sahneye konulan Beyhan Murphy'nin 2004'te Mercan Dede ile beraber yarattığı ve o günden bugüne pek çok sahnede hayat bulan "Güldestan" Hollanda, Çin, Almanya, Makedonya, Fransa, Kıbrıs gibi ülkelerde de sahnelenerek yoğun ilgi gördü. Türk Dans Repertuvarı’nın özgün Türk eserlerinin başında gelen ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü projesi olarak hayata geçirilen "Güldestan", türünün ilki olma özelliğini de taşıyor. Reji ve koreografisi Beyhan Murphy’e ait olan eserin müzikleri Mercan Dede, dekor tasarımı Işın Mumcu, kostüm tasarımı İsmail Dede tarafından yapılan eseri Arkın Zirek sahneye koyuyor. 



Samsun Devlet Opera ve Balesi, 19 Kasım’daki prömiyerin ardından 03 Aralık Cumartesi saat 20.00’da Güldestan'ı yeniden seyircisiyle buluşturacak. 



FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!