Gülçin yazıyor

Gülçin TELCİ
Haberin Devamı

Yalova Teksas gibi oluyor

Doğudan batıya göç edenler batıdaki eroin merkezlerini hızla kuruyorlar. Örnek mi istersiniz; Yalova. Yakında silahlar önce Yalova sonra Balıkesir'de 'konuşacak'...

Son 5 yıldır doğu göçünden nasibini alan ve gün geçtikce eroin imalatları artan bu güzel beldede fiyatlar, nereden geldiği belli olmayan paranın piyasaya dökülmesi yüzünden gün geçtikce artıyor. Arsalar, katlar, yazlıklar ateş pahasına müşteri bulabiliyor. Üstelik yeni müşteriler pazarlık yapmayı da sevmiyorlar. Her rakamı kolayca kabul ediyorlar. Minibüs hatlarına bir yerine beş veren Güney Doğulular daha ziyade Diyarbakır kökenli. Uyuşturucunun önemli merkezlerinden biri olan Yalova'da ele geçen eroin imalathaneleri 10'u geçti.

ENSARİOĞLU

Yakında terör olaylarının başlamasından korkulan bu şirin beldede en etkin kişilerden biri de DYP Diyarbakır Milletvekili Salim Ensarioğlu. Ensarioğlu etkili olduğu günlerde Yalova'daki bürokrasinin kilit noktalarına kendi yakınlarını getirmeyi de başarmış. Yalova'ya sık sık gidenler arasında Abdullah Çatlı da bulunuyordu. Ülkücü babaların da sık sık bu güzel yerde görülmeleri dikkat çekici. Türkiye'yi bir an önce eroin cenneti olmaktan kurtarmak gerekiyor. Çocuklarımızın ve ülkemizin istikbali için.

Balıkesir mafya babalarının yeni yerleşim merkezi. İstanbul'u Bursa üzerinden İzmir'e bağlayan yol üzerinde olması bu yöreyi mafya liderlerine cazip hale getiriyor. Bana her bayram hapisaneden mektup atan Selçuk Parsadan hatırlayacağınız gibi Edremit'in Altınoluk beldesinde yakalanmıştı. Sarı Avni'ye gelince Havran ilçesinde yakalandı. Eze Zeytinleri'nin sahibi Erol Evcil'in İş Bankası kredileriyle yaptığı ünlü fabrikada da Havran'da. Abdullah Çatlı'nın, Hüseyin Kocadağ'la birlikte gezip gayrimenkül aradıkları yer olarak biliniyor.

Bölgenin kara ve deniz bağlantılı olması mafyanın buraları keşfetmesini ve önem vermesini sağlıyor. Sırasıyla Bandırma, Gönen, Burhaniye, Havran ve Ayvalık deniz ve kara bağlantılarından dolayı popüler bölgeler. Çevrenin dağlık olması da mafyanın işlerini kolaylaştırıyor. Balıkesir'in sahilleri, Yunanistan'a adam kaçırma işinde başarılı. PKK'nın hem uyuşturucu hem de adam kaçırma mekanı. Otellerde uyuşturucu ticareti ortada yapılıyor. Yerli Balıkesirli Ergun Gür, Balıkesir mafyasının babalarından; yıllarca Balıkesirspor Başkanlığı yaptı. Diyarbakır'dan Balıkesir'e ilk göç edenlerden. İkinci büyük mafya babası ise Kürt lakablı Fuat Mutlu. Mutlu'nun çevresindekiler ondan çok korkuyor. Batı giderek doğudan nasibini alıyor. Kuşadası mafyası zaten biliniyor. Zavallı memleketim. Korkarım daha uzun süre temiz topluma hasret olarak yaşamaya devam edecek...

Sayın 'Bakan'dan telefon geldi

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında ismi geçen Sadettin Tantan'ın Fatih Belediyesi'nde gösterdiği performansı yakından takip ettim. Kendini pazarlamayı bilmeyen Tantan'ın değeri yaptıkları ortaya çıktıkça anlaşıldı. Rakibinin en büyük üstünlüğü doğuştan profesyonel pazarlamacı olması. Bir yapsa '10 yaptım' diyebiliyor. Uzaya kadar uzanıyor. Ben 'pazarlamacı' uslubu olanların yerine sade, dürüst vaadlerini yerine getiren ve 'tam tam' çalıp etrafındakileri rahatsız etmeyen insanlardan hoşlanırım. Kısacası ‘‘low profile’’. Kimileri gördüğü her seçmene yeni bir vaatte bulunmayı işbitiricilik sanıyor. Sana şunu sana şunu diyerek bol keseden vaatlerde bulunup oy avcılığı yapıyor. Ben tam bu yazıyı yazarken cep telefonum çaldı sekreter 'Sayın Bakanım Ali Talip Özdemir sizinle görüşmek istiyor' dedi. Ben şaşırdım sekretere 'Ali Talip Bey Bakan mı oldu?' diye sordum. Meğerse siyaseten öyle hitap ediliyormuş. Ali Talip kendisi için yazdıklarımı eleştirdi. Ben de çok zamandır kafamı kurcalayan bir soruyu kendisine sorma fırsatı

buldum. Ali Talip İstanbul'da bürolar açmış, adamlar kiralamıştı. Bunun kendisine ne kadar maliyet getirdiğini sordum. Önce, ‘‘Sadece bir bürom var. Bakırköy'de bütün şehir bana çalışıyor, bütün ANAP belediyeleri de öyle’’ dedi. ‘‘Balmumcu'da da bir bürom var’’ diye ekledi. Sonra anlatmaya başladı:

‘‘Bana her arkadaşım bürosunu veriyor. Benim ofislerimin arasında Mimarlar Odası var. Orada plancılarla müthiş şeyler üretiyoruz. 15-20 şehir plancısı bana çalışıyor. Zeytinburnu'ndan Bahçelievler'e kadar her yerde belediyelerde ofisim var. Bir milletvekilinin bürosunun tabii ki masrafı vardır... Bunun sizce mahsuru ne neyi ispat etmek istiyorsunuz? Ben Bakırköy'de ikinci kez seçililirken yüzde 50 oy topladım. Vatandaş beni istiyor.’’

Bürolarına ne kadar para harcadığını söylemek istememesine ben anlam veremedim. Acaba bu soruyu sormakla ‘‘Ali Talip Bey'e bir takıntım mı var?’’ O da bana bunu sordu. Sizce bu soruyu araştırmasam daha kibar bir gazeteci mi olacaktım. Bizim meslek çok komik. Hiç üstümüze vazife değilken neleri merak edip, insanların huzurunu bozuyoruz!

Polat'ın transferi Yılmaz'a sürpriz oldu

AYLARDIR ANAP'a geçeceği konuşulan Adnan Polat bir anda CHP'den gelen Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı teklifine olumlu yanıt veriverdi. Mesut Yılmaz konuyu öğrendiğinde, ‘‘Sürpriz. Adnan Polat'tan beklemezdim’’ deyivermiş.

CHP böylelikle aleviliği ve Galatsaraylılığı ile tanınan Adnan Polat'ı başkan adayı seçti. ‘‘Müteahhitler Partisi’’ diye bilinen CHP, ünlü müteahhit İbrahim Polat'ın oğlunu seçmekle müteahhitleri sevindirdi. CHP içindeki alevilerin son zamanlarda Deniz Baykal'la çok iyi geçinmedikleri sızan haberler arasında. CHP'li Aleviler ‘‘Baykal bizi hep oyalıyor, bizi oy deposu olarak değerlendiriyor. Bu seçimlerde Baykal‘ı desteklemiyeceğiz’’ diyorlardı. Gelecek hafta Baykal ve CHP’deki Aleviler'in durumunu araştıracağım.

HESAPLAŞACAĞIZ

CHP İstanbul İl Başkanı Ali Özcan da ben adayım diyor. Baykal'la tartışan Ali Özcan, Baykal'a, ‘‘Ayın 19'undan sonra

sizinle hesaplaşacağız’’ demiş. Ben şimdilik Adnan Polat'ın arkasındaki güçlerin ismini vereyim; Ömer Lütfü Topal'ın yakın arkadaşı Necati Kurmel, Mustafa Süzer, Bedrettin Dalan.

Bu arada Yalım Erez'in ANAP Büyükşehir Başkan adayı tartışmalarına Mesut Bey, ‘‘Böyle bir teklif olmadı. Uzun zamandır birbirimize rastlamadık. Yanlış bilgilerle uğraşıyorsunuz’’ diye gazetecilere bilgi verdi.



Yazarın Tüm Yazıları