Gülcemal: İzmir'de hedef 100 bin istihdam

Güncelleme Tarihi:

Gülcemal: İzmirde hedef 100 bin istihdam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2017 11:56

Gülcemal: İzmir'de hedef 100 bin istihdam

Haberin Devamı

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal, çalışma hayatındaki milli istihdam seferberliği kampanyası kapsamında İzmir için 100 bin istihdam hedefi belirlediklerini söyledi.

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) üyesi firmaların temsilcileri, yönetim kurulu tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında bir araya gelerek istihdam teşvikleri hakkında detaylı bilgi aldı. Toplantıya SGK İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal ve SGK Kemalpaşa İlçe Müdürü Nuri Taşdelen de katıldı. KOSBİ üyesi sanayicilere istihdam destekleri hakkında bilgi veren SGK İzmir İl Müdürü Gülcemal, çalışma hayatındaki milli seferberlik kampanyasında İzmir için 100 bin istihdam hedefi belirlediklerini söyleyerek, 2016 yılının son ayında elde edilen verilere dayanarak yaklaşık 22 bin istihdamın sağlandığını YILDA 1 MİLYAR 800 MİLYON TL DESTEK

2017 yılında bu artışın daha da süreceğini dile getiren Ekrem Gülcemal yıl sonunda İzmir'in 100 bin hedefine ulaşacağını vurguladı. Her yıl 150 milyon TL istihdam desteği sağladıklarının altını çizen Gülcemal, "Yılda 1 milyar 800 milyon destek sağlıyoruz. Bugün artı istihdam teşviki ile işverenin üzerindeki önemli bir yükü biz üstlendik. 14 istihdam teşviki var. Şartları sağlayan kişiler için her ay 773 TL ödeme yapılıyor" dedi.

"ARTI İSTİHDAM ŞART"

İŞKUR'un sağladığı istihdam teşvikleri içinde yer alan işbaşı eğitim programından yararlanmak için İŞKUR'a kayıtlı olunması gerektiğini ifade eden Gülcemal, "İşe alacağınız personelin en az 3 aylık geçmişinde çalışmamış olması gerekiyor. 2016 yılının Aralık ayında çalıştırdığınız personel sayısına ilave almanız şart. Bunlardan yararlanmak için elbette kendi sorumluluklarımızı da yerine getirmeniz önemli. Sigorta primlerinizi  zamanında ödemelisiniz ve borçlarınızı zamanında kapatmalısınız. Bunları yaparsanız teşviki alabilirsiniz" diye konuştu.

"MALİYETLER AZALDI"

İşverenin üzerindeki maliyetleri sıfıra indirdiklerini açıklayan Gülcemal, "Bu şartlarda hala kayıt dışı çalışan varsa bizim söyleyecek biz sözümüz yok. Günümüzde 6111 sayılı teşvik en fazla uygulanan teşvik. 666 TL'nin 364 TL'sini biz ödüyoruz. Bir sigortalı çalışanın yıllık maliyeti 29 bin TL. Aynı anda üç teşvik alırsanız 2 bin TL, kayıt dışı çalıştırırsanız 59 bin TL. Rakamlar ortada, desteği alan işverenin tüm yükünü biz üstleniyoruz" dedi.

30 AY DESTEK

İşbaşı eğitim programında işverenle işçinin 3 ay boyunca birbirini deneme ve tanıma hakkı olduğunu ifade eden Gülcemal, bu süre zarfında işverenden hiçbir şekilde para çıkmadığını belirtti. Üç ay denemenin ardından dördüncü ay artı istihdamdan yararlanılabileceğini dile getiren Gülcemal, "Yıl bazında işçilik maliyetleri azalıyor. En az iki sigortalı çalışan olduğu takdirde, alacağınız 10 kursiyerden en az yüzde 50'sini istihdam etmeniz koşuluyla 30 ay SGK işveren payını siz ödemiyorsunuz. Yani toplam primin 666 TL'nin 364 TL'sini SGK ödüyor" diy ekonuştu.

açıkladı.

"BÜYÜK KOLAYLIKLAR SAĞLANIYOR"

Toplantıya ev sahipliği yapan KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk yaptığı açılış konuşmasında son istidam teşviklerinin sanayicilere önemli bir destek oluşturduğunu, SGK, İŞKUR gibi kurumların işverenlere büyük kolaylıklar sağladıklarını söyledi. Porsuk, "Geçtiğimiz dönemlerde kurumlarımıza ulaşmakta ve bilgi danışmakta bile zorlanıyorduk. Şimdi gördüğünüz gibi bu kurumlarımızın en üst düzey yöneticilere özveri ile bizleri kendi yerimizde bilgilendiriyorlar. Geçtiğimiz günlerde EXİMBANK Genel Müdürü Adnan Yıldırım da bizlere sağladıkları ihracat teşvik ve kredi olanaklarını anlattı. Ben sanayicilerimiz adına SGK İl Müdürümüz Sayın Gülcemal'a teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!