Gülben Ergen’e bir tavsiye

Herkes Gülben Ergen’den bir kadın programı bekliyordu ama o "Talk-show yapacağım" dedi.

Doğrusu Hülya Avşar’ın Türkmax’teki başarısından sonra Ergen’e de kadın programı sunmak yakışmazdı. Ama yapımcı olarak yola çıktığı Okan Bayülgen bence yanlış isim.

Okan Bayülgen tartışmasız televizyon dünyasının en iyi şovmenlerinden biri ama iş yapımcılığa gelince çoğu kez çuvallıyor.

Okan’ın yapımcılığını üstlendiği, Ayşe Özgün’lü "İşte Bu Bizim Hikayemiz" daha yeni yayından kalktı, sadece iki hafta ekranda kalabildi. Ata Demirer’in sunduğu "HacıYatmaz" ise sadece dokuz hafta dayanabildi.

Saba Tümer ve Pakize Suda ikilisinin sundukları "Lütfen Bu Konuya Girmeyelim" kaliteli bir kadın programıydı ama hiçbir zaman rakiplerini reytinglerde geçemedi.

Özgür Çakıt, Gürgen Öz, Murat Akkoyunlu ve Rüya Önal dörtlüsünden oluşan "Konuşan Kafalar", yaratıcı, farklı bir programdı ama o da belki Cine5’te yayınlandığından olsa gerek beklenen patlamayı bir türlü yapamadı.

Okan’ın eski sevgilisi Berrak Tüzünataç’ın sunduğu "Her Şeyi Bilmek Gerekmiyor" programında ise TürkMax’le yaşanan anlaşmazlıklar yüzünden daha birinci bölümün sonunda kadro değişikliğine gidilmişti.

Peki, böylesine başarılı bir şovmen neden yapımcılıkta dikiş tutturamıyor?

Bu sorunun yanıtı çok basit. Okan Bayülgen kendi sunduğu programlarda metin yazılarından, kameraya, reji masasına kadar her şeyi kontrolü altında tutar. Canlı yayında anlık fikir patlamalarından ve kaostan beslenir. Ancak Okan yapımcı koltuğuna geçtiğinde bu tempolu program akışı bir türlü tutmuyor. Çünkü Okan, sunucularından kendisi gibi olmalarını istiyor. Sadece bir tane Okan Bayülgen olunca da "HacıYatmaz" örneğinde olduğu gibi her şey kábusa dönüşüyor.

Okan’ın ikinci ve bence de en büyük çelişkisi ise kaliteden ödün vermemesi. Ne yazık ki, televizyon dünyasında reyting kazanmak için çoğu kez kaliteden ödün vermek zorundasınız. Çünkü o an rakipleriniz reyting için her şeyi yapmaktadır, Saba Tümer ve Pakize Suda aralarında uslu uslu konuşurken karşı tarafta kadınlar saçlarını yolmaktadır.

Trajikomik olacak ama Okan Bayülgen’in yapımcı olarak başarı elde etmesi için programlarında yerin dibine soktuğu, dalgasını geçtiği yapımların kalitesine inmesi gerekiyor. Tabii bu da Okan efsanesinin bittiği an olur.

Yani Gülben’in Bayülgen’le yola çıkmadan önce çok iyi düşünmesi lazım. Sonra Ata örneğinde olduğu gibi "Gülben kaçtı" olmasın.

Cengiz Abazoğlu büyük balığı kaçırdı

’Yerli Paris Hilton’ Ece Filiz, Paris Hilton’un daha önce Gül Gölge’nin giydiği kıyafetle güzellik yarışmasına katılmasını eleştirerek şu soruyu yöneltmiş: "Güzellik yarışmasına katılmak için 300 bin dolar alan bir insan neden eski bir kıyafet giydi ki?"

Paris gibi bir starın daha önce başkası tarafından kullanılan bir kıyafeti bilerek giyeceğini düşünmüyorum. Günde 1 milyon dolar kazanan bir yıldız, ’hediye’ diye kullanılmış bir kıyafeti de giymeyeceğine göre Ece bence soruyu şöyle sormalıydı: "Cengiz Abazoğlu, Paris gibi bir dünya starına daha önce Gül Gölge tarafından kullanılan kıyafeti niye giydirdi?"

Eğer Abazoğlu, "Madem elbiseleri hediye ediyorum bari şu elimdekilerden kurtulayım" dediyse hata etmiş.

Paris’in Asena ile göbek atışı tüm dünya basınında büyük yankı uyandırdı. Ajansların fotoğrafları hálá yabancı sitelerde dolaşıyor. Haftaya çıkacak Us, People gibi uluslararası dergilerde de bu fotoğraflar boy boy yer alacak. Ben Abazoğlu’nun yerinde olsaydım kendimi dünyaya tanıtacak çok özel bir elbise hazırlardım Paris’e.

Abazoğlu kusura bakmasın ama moda tasarımcılarının kıyafetlerini giydirmek için birbiriyle yarıştığı Paris’e Gül Gölge’nin kıyafetini giydirmek fazlasıyla ’bakkal hesabı’ olmuş.

n "Geldi konuştuk. Derdini sıkıntısını anlattı, çok da hüzünlü bir şekilde. Sonra kahramanlık yapmasını hiç anlayamadım."

(TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, kurumla sorunları olan Hülya Avşar’ın eleştirilerine yanıt verirken...)

n
Çok güzel bir penaltı attı, tek sorun kaleyi tutturamaması.

(BBC maç yorumcusu, Dundee United-Rangers kupa finalinde kaçan penaltıyı yorumlarken...)

n
"İstanbul’da bir şişe Petrus’a ödeyeceğiniz parayla uçakla Londra’ya gidip dünyaca ünlü bir restoranda yemek yiyip üzerine Petrus’unuzu yudumlayabilirsiniz."

(Sunset’in sahibi Barış Tansever, şaraptaki yüksek ÖTV’yi eleştirirken...)

n Beyaz:
Hakemlik mesleği niye seçilir? 70 bin kişi stada gelip dümdüz küfür edebiliyor.

Erman Toroğlu: O küfürü yemek inanılmaz büyük bir zevk.

n "Can Dostum yarışmasında sen köpeğini eğitemedin. Acaba yaşın ufak diye mi dinlemiyor seni?"

(Beyaz, Yağmur Atacan’a yüklenirken...)

n Ayşegül Aldinç:
"Albümü k.çından ter damlaya damlaya aylar süren sancılı bir süreçte yaparsın. İki ay sonra ’Yeni albüm ne zaman?’ diye sorarlar. İşte taammüden cinayet sebebi."

n Emre Altuğ: "Toplum için iyi bir örnek olduğumu düşünüyorum. Mesela Teoman da iyi bir örnek olabilir. Onu gören biri, bir daha içki içmemek için tövbe edebilir diye düşünüyorum."
Yazarın Tüm Yazıları