Güç Birliği Platformu Kadın ve Kanser konulu panel düzenledi

Güncelleme Tarihi:

Güç Birliği Platformu Kadın ve Kanser konulu panel düzenledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 13:55

Güç Birliği Platformu Kadın ve Kanser konulu panel düzenledi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Güç Birliği Platformu Kadın Komisyonu tarafından düzenlenen kadın ve kanser konulu panelde, kanserden korunmanın yöntemleri anlatıldı.

Çanakkale Güç Birliği Platformu, İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Birimi ile bir otelde, “Kadın ve Kanser” konulu program düzenledi. Programa Çanakkale’nin kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Panelde, meme kanseri, rahim kanseri, bağırsak kanseri gibi konular anlatıldı.

Çanakkale Güç Birliği Platformu Kadın Komisyonu Başkanı Nadide Altın, kadın komisyonu olarak kadınlara yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bu çabaların kadınların sağlığına yönelik olduğunu belirterek, "Bilinç artırmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da kadınlara yönelik çalışmalarımıza hız vereceğiz.” dedi.

Programda, KETEM Uzmanları Dr. Bahar Göktaş ve Uzman Dr. Sinem Toplaoğlu, panelistler, kanser ve çeşitleri, erken tanı ve KETEM çalışmaları konularında katılımcıları bilgilendirdi. Panelde, kanser sıklığının ve ölüm oranlarının arttığı, sigaranın ve kilonun kanserde önemli bir etmen olduğu belirtilerek kadınların korkmamaları gerektiği vurgulandı. KETEM’in olanaklarının kadınların hizmetinde olduğunu belirten Dr. Bahar Göktaş, 8 kadından 1’inin meme kanseri riski taşıdığını söyledi.

Panel, Kadın Komisyonu Başkanı Nadide Altın ve Birten Sarıbaş tarafından KETEM sorumlu hekimlerine çiçek takdimi ile sona erdi.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!