Grip düşmanı "ham bal"

Güncelleme Tarihi:

Grip düşmanı ham bal
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 20:06

İnsan vücudundaki enfeksiyonların tedavisinde yardımcı maddeler içerdiği için, balın hayatımızdaki önemi çok büyük.

Haberin Devamı

Doğrudan arı kovanından elde edilen “pastörizasyon” işleminden geçirilmemiş, herhangi bir kimyasal işleme tabi tutulmayan ham bal, özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra, kansızlıktan yüksek tansiyona kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Doğal ilaç olarak da bilinen bu ballar, mide rahatsızlıkları, kalp çarpıntısı, yüksek tansiyon ve kansızlığı da önleyerek vücudu zinde tutmaya yarıyor. 

BAL UZMANINDAN TAVSİYELER

Grip düşmanı ham bal

Ham balın, bir çok derde deva olduğunu belirten, 32 yıllık bal uzmanı Ahmet Bağran Aksoy, 3 yaşını geçmiş çocuklara pastörizazyon ya da ısıtma işleminden geçirlmeyen ballardan yedirilmesi gerektiğini söyledi. Aksoy, “Kavanozlanmış ve marketlerdeki balların donmasını önleyen yöntemlerden birisidir pastörize işlemi. Ballar belli bir sıcaklığa kadar ısıtılıyor, bu sayede çok ince filtrelerden geçirilip süzülüyor. Filtrasyon işlemi sonucunda bal içindeki kristalleşmeyi hızlandıran polen, balmumu gibi minik partiküller temizleniyor. Isıtma işlemiyle de yine kristalleşmeyi hızlandıran mayalar temizlenmiş oluyor. Bal nispeten de olsa özelliğini kaybediyor. Ham bal, doğrudan arı kovanından elde edilen doğal bir bal şeklidir. Bu yüzden çocuklara ham bal yedirilmeli” dedi. 

Haberin Devamı

HER GÜN 1 TATLI KAŞIĞI

Özellikle kışın gripten korunmak için kür tarifleri de veren Aksoy şöyle devam etti: “Grip ve nezle gibi hastalıklardan korunmak için, bir tatlı kaşığı bal, yarım çay kaşığı zencefil karıştırılarak, sabah aç karnına, gün ortası ve akşam yatmadan önce yenmeli. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için bir diğer formül ise yarım çağ bardağı bala, yarım limon sıkın ve karıştırıp için. Ayrıca yarım kilo bal, 100 gram arı sütü, 100 gram polen, 20 gram propolis karışımı ile yıl boyu hastalıklara karşı vücudunuzu zırhlayın.” Ham balın az da olsa bazı insanlarda alerjiye neden olabilceğini belirten Ahmet Bağran Aksoy, “Bu kişilerin vücutlarında yan etkiler görülebilir. Böyle bir durumda bu kişiler ham bal tüketmeyi hemen kesmesi gerek” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!