Grip deyip geçmeyin

Güncelleme Tarihi:

Grip deyip geçmeyin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2009 00:00

Kış mevsimine girerken grip ve soğuk algınlığına yakalanmamak için dikkat edilmesi gerekenler konusunda Gazi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Firdevs Aktaş önemli uyarılarda bulundu.

Aktaş, “Halk arasında grip olarak adlandırılan öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı gibi soğuk algınlığı belirtilerine yol açan yaklaşık 200 virüs var. Grip aşısı sadece gripten korur. Diğer virüslerin oluşturduğu hastalıktan korumaz” dedi.

Aktaş şu uyarılarda bulundu:

“Bazı enfeksiyonlar mevsimsel dağılım gösterir. Kış mevsiminde sık görülen hastalıklar solunum yoluyla bulaşan enfeksiyonlardır. İçlerinde en önemlisi de griptir.

Solunum yoluyla bulaşan hastalıkların kış aylarında sık görülmesinin nedeni kışın kapalı mekanlarda kalmamız ve yakın temasın artmasıdır. Halk arasında grip olarak adlandırılan öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı gibi soğuk algınlığı belirtilerine yol açan yaklaşık 200 virüs vardır. Oysa grip soğukalgınlığı ve nezleden farklı olarak yüksek ateşle seyreden, zatürre ve hatta ölümle sonuçlanabilecek ciddi bir hastalıktır. Özellikle yaşlılar, solunum sistemi hastalığı olanlar, kalp hastaları, diyabet hastalarında grip daha risklidir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!