Gribe karşı "nar ve üzüm suyu" tavsiyesi

Güncelleme Tarihi:

Gribe karşı nar ve üzüm suyu tavsiyesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 13:13

- Prof. Dr. Neriman İnanç, kış aylarında gribal hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için nar ve üzüm suyu içilmesini önerdi

Haberin Devamı

KAYSERİ (AA) - Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, kış aylarında günde bir bardak nar ya da üzüm suyu içilmesinin bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde faydalı olacağını belirtti.

İnanç, yaptığı yazılı açıklamada, havaların soğumasıyla gribal hastalıklarda artış olduğunu ifade etti. Kış hastalıklarından korunmak için nar veya üzüm suyu içilmesinin faydalı olacağını belirten İnanç, kış ayları boyunca hastalıklardan korunmak ve sağlıklı bir hayat sürmek için güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak gerektiğine dikkati çekti.

Prof. Dr. İnanç, şunları kaydetti:

"İçeriğinde yer alan birçok yararlı biyoaktif bileşen sayesinde kırmızı meyvelerin çok güçlü antioksidan özelliği var. 100 milim yani yarım bardak nar suyu yetişkin bir insanın günlük C vitamini gereksiniminin yüzde 16'sını karşılar. Nar suyunda yoğun olarak B vitamini ve potasyum vardır. Nar suyu özellikle içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Üzüm suyu ise A, B ve C vitaminleri, potasyum ve demir açısından oldukça zengindir. Halk arasında bitkisel süt olarak da bilinen üzüm suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Kanda oksijen taşıyan hemoglobin hücrelerinin oluşumunda gerekli olan demir ve potasyum açısından zengin olan üzüm suyu, toksit maddelerin atılmasına yardımcı olur ayrıca bu özellikleriyle vücudu enfeksiyonlara karşı korur ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!