Graz bizi hasta ediyor

G.SARAY, lider olarak çıkmayı garantilediği Avrupa Ligi F Grubu’ndaki son maçında Sturm Graz’a teslim oldu: 1-0. Sahaya yedeklerle çıkan Cimbom, bu sonuçla Avrupa’daki ilk yenilgisini aldı. Bu yenilgiyle, Avrupa grup maçlarında en fazla puan toplayan Türk takımı olma şansını kaybetti G.Saray. Ama asıl yitirilen, dünkü kadroda yer alan genç isimlerden beklenen güzel oyundu.

Haberin Devamı

İlk kornerini 1. dakikada kullanan G.Saray, maç başladığında Graz’ı rahatlıkla yenebilecek  gibiydi. Ama 10. dakikadan sonra G.Saray      kalesini birkaç kez yoklayan Graz, 20’de Beichler’in golüyle öne geçti. Golün yaradılışında ise iki “tecrübeli” stoper vardı. Emre’nin zor pozisyonda Servet’e zehir gibi bıraktığı top, etkisini çabuk gösterince Lavric’in kapıp çektiği şut Aykut’tan döndü, Beichler de tamamlayıp geri kalan 70 dakikayı müsamere havasına çevirdi. 44 ve 53’te kaçırdıkları net pozisyonlar da Sturm Graz maçı 1-0 kazanıp köşesine çekildi.
Gitti ülke puanı
Galatasaray’ın tek tehlikeli pozisyonu ise, 31. dakikada Aydın’ın Schildenfeld’den aldığı topla ceza sahasına girip, kaleciyi yatırdıktan sonra son defans oyuncusunu başarıyla vurunca helak oldu. Bu Aydın adına çok üzücü bir durum. Çünkü Aydın, şimdiye kadar kendisinden çok şey beklenen ve zaman zaman da iyi şeyler yapabilen bir oyuncuydu. Bundan sonrası yine kendi elinde.
Dünkü kadroyu, G.Saray’ı ve Türk Futbolu’nu bilmeyen biri alıp okusa, maçın G.Saray adına dinamik ve tempolu geçeceğini düşünebilir. Ama yanılacağını dün çok net gördük. Sebebi ise açık; Rijkaard ara ara ne kadar zorlasa da, gençlere her zaman şans veremiyor. Çünkü günlük oynanan Türk Futbolu’nun buna tahammülü yok. Serdar, Çetin ve Aydın gibi isimler, bu gibi maçlardaki performanslarının zorlu lig maçlarında forma almaya etki edeceğine inansalardı dün çok daha zevkli bir oyun izleyebilirdik.
Sonuç olarak, dün görünürde tek kaybedilen ülke puanıydı. Bu kadar genç bir takımın neden böyle korkak, telaşlı ve bitkin olduğunu ise tekrar tekrar sorgulamak gerek. Çünkü Türk Futbolu’nun geleceği bu sorulara bağlı...

Haberin Devamı

BEKLENENLER KULÜBÜ

Ayhan Akman. Gençlerle birlikte forma şansı bulan Ayhan, belki bilemediğimiz sorunlardan belki maç eksiğinden dolayı dün kötüydü. Orta sahayı hareketlendiren Ayhan’ı bekliyor taraftarlar.
Servet Çetin. Adım attırmayan, G.Saray’a geldiğinden beri risksiz oynayan ve korkutmayan Servet aranıyor...
Kader Keita. Yumruk olayından sonra yok olan “fırtına” günlerini iyice özletti Kara Şimşek. Dün de maçın yarısında taç çizgisinde akrobasi yaptı ama tutunamadı. 

Yazarın Tüm Yazıları