Gözmden düştük

Güncelleme Tarihi:

Gözmden düştük
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

FİFA, dünya klasman sıralamasını açıkladı

EURO 2000'e katılan Milli Takımımız, geçen ay 31. sırada bulunurken, yeni değerlendirme sonrası 34. sıraya düştü. Brezilya, Çek Cumhuriyeti ve Fransa ise ilk üçü paylaştı.

Futbol tarihimizde, bu sene Hollanda ve Belçika'nın ortaklaşa yapacağı Avrupa Şampiyonası'na giderek tarih yazan A Milli Futbol Takımımız, FİFA tarafından sınıfta kaldı. Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FİFA), tarafından her ay yapılan araştırma sonrası ay yıldızlılar 3 basamak birden düştü.

Brezilya, Çem Cumhuriyeti ve Fransa ilk üçteki yerlerini korurken, geçen ay 31. olan takımımız 578 puanla bu ay 34. sıraya düştü. Milli Takım'ın bu sonucu almasındaki en büyük etkenin son maçlarda üst üste berabere kalmasına bağlanıyor. Takımımızın yerini ise EURO 2000'deki rakibimiz olan Belçika 594 puanla aldı.

A Milli Takımımızla birlikte basamak düşen takımlar arasında Hollanda, Almanya ve Rusya gibi devler de bulunuyor. FİFA'nın yaptığı bu ayki değerlendirmede en büyük aşamayı ise 4 basamak birden atlayan G. Afrika takımı yaptı. Milli futbolcular bu değerlendirmenin önemli olmadığını, EURO 2000'de ay yıldızlı takımın ne olduğunu herkesin göreceğini söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!