Gözlerini şimdi de lig kupasına diktiler

Güncelleme Tarihi:

Gözlerini şimdi de lig kupasına diktiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2013 17:52

Voleybol CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde dün Burhan Felek Spor Salonu'nda oynanan final maçında Azerbaycan temsilcisi Rabita Bakü'yü 3-0 yenen Vakıfbank Avrupa Şampiyonu olmuştu.

Avrupa Şampiyonu Vakıfbank takımından Güldeniz Önal, Polen Uslupehlivan ve Tuğçe Hocaoğlu duygularını Doğan Haber Ajansı ile paylaştılar. Takımın smaçörlerinden Güldeniz Önal, geçmiş yıllarda televizyondan izledikleri başarıların artık içinde olmanın mutluğunu yaşadıklarını söyledi. "Günden güne artan bir başarımız var. Yapılan yatırımların hepsi başarıya yönelik gerçekleştiriliyor. Geçmiş yıllarda televizyondan izlediğimiz başarıların artık içindeyiz. Bu duygu yaşanılarak hissedilir. Maddi bir karşılığı yok. Başarımızın devam etmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Antrenörümüz Giovanni Guidetti ile çok çalışarak başarıyı yakaladık. Sadece yabancı oyuncularla da başarı yakalanmıyor. Türk oyuncular başarıda önemli rol oynadılar. Kazanamak belli bir süre sonra alışkanlığa dönüşüyor. Bu sene iki kupa kazandık ama Türkiye Şampiyonluğunu da elde etmek istiyoruz. Ayrıca antrenörümüzün hırsı ve kazanma azmi bize de yansıyor."

"İKİ KUPAYI ALDIK. UMARIM ÜÇÜNCÜSÜ DE GELİR"
Polen Uslupehlivan ise ilk şampiyonluğunu yaşadığını ve başarılarını devam ettimek istediklerini vurguladı. "Benim ilk şampiyonluğum ve çok mutluyum. Çok çalışarak hak ettiğimiz bir başarıyı yakaladık. Umarın Dünya Kulüpler Kupası'na da gideriz ve orada da kupayı kazanırız. Başarı geldikçe daha göz önünde olmaya başladık. Voleybola olan ilgi de artık üst seviyerlede olmaya başladı. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyoruz. Şimdi önümüzde Türkiye Şampiyonluğu var. Şampiyonluğu da çok istiyoruz. Sezona 3'de 3 yapacağız diye başladık. İki kupayı aldık. Umarım üçüncüsü de gelir. Daha sonraki yıllar için planlamamızı sezon sonunda yapacağız.

"BEN DAHA YORULMADIM"
'Ben daha yorulmadım. Türkiye şampiyonluğunu da kazanmak için mücadele edeceğiz' diyen Tuğçe Hocaoğlu, dörtlü finalde en çok Galatasaray Daikin'e karşı oynadıkları yarı final karşılaşması zorlandıklarını belirtti.  "Turnuva boyunca her maçı tek tek değerlendirerek kupaya uzandık. Her maça ayrı ayrı konsantre olduk. Final maçında da farklı bir stres yaşamadık. Birbirimize olan desteğimiz de başarıda önemli rol oynadı. Tabi ki sona yaklaştıkça heyecan arttı ama maçın genelinde kontrollü bir durum içindeydik. Dörtlü finalde en zorlandığımız maç Galatasaray Daikin'e karşı oynadığımız yarı final maçıydı. O maçın ilk seti bizim için zor geçmişti. Son üç senedir şampiyonluk Türkiye kaldı. Ancak kupaları kazanmayı hala çok istiyoruz. Önümüzdeki sene de umarım yine bir Türk takımı kupayı kazanır. Bizim sezon başında hedefimiz üç kupaydı. İkisini gerçekleştirdik. Şimdi bir kupa daha var. Ben daha yorulmadım. Takım arkadaşlarımda öyle olduğuna inanıyorum. Giovanni Guidetti'nin bize aşıladığı kazanma hırsını devam ettirmek için mücadelemiz sürecek."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!