Gözler Türk öğrencilerde

Güncelleme Tarihi:

Gözler Türk öğrencilerde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2012 00:00

Yabancı üniversitelerin katıldığı IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuarı, Ankara’da gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Gözlerini Türk öğrencilerine çeviren kurumlar, sundukları burs ve eğitim imkanlarını öğrencilere ve ailelerine tanıttı. Gençleri, öğrencileri ve ailelerini yurt dışındaki eğitim kurumlarıyla buluşturan, bu kurumların sunduğu burs ve benzeri imkanları ziyaretçilere tanıtan International Education Fairs of Turkey (IEFT) Fuarları’nın Ankara ayağı dün gerçekleştirildi.
25 ülkeden toplam 150 eğitim kurumunun temsilcisinin bir araya geldiği IEFT Fuarları’nı her yıl yaklaşık 50 bin kişi ziyaret ediyor. ABD, Kanada, Avustralya ve İngiltere’den çok sayıda üniversite ve kolejin katıldığı fuarlarda, İspanya, İtalya, Yunanistan gibi ekonomik kriz yaşayan ülkeler başta olmak üzere 25 Avrupa ülkesinden eğitim kurumları hazır bulunuyor. Gözlerini Türk öğrencilerine çeviren kurumlar, sundukları burs ve benzeri eğitim imkanlarını Türk öğrenci ve ailelerine tanıtıyor.

Haberin Devamı

8 ila 10 bin kişiye fırsat

IEFT Fuarları, her yıl Mart ve Ekim aylarında çok sayıda yabancı üniversite ve kolejin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Eğitimini yurt dışında planlamak isteyenler için bilgilenme ve karar verme platformu oluşturan organizasyon, gençlerin okullarla birebir temas kurmasına aracılık ediyor ve imkanlar hakkında birinci elden bilgi alma fırsatı sunuyor. Bu özelliğinden dolayı, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da 8 ila 10 bin kişinin yurt dışında lisans, yüksek lisans, doktora, dil, staj, sertifika, diploma gibi programlara katılma fırsatı yakalaması bekleniyor.

Ücretsiz eğitim seminerleri

Fuarlara gelen ziyaretçiler, üniversite hazırlık, ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora, üniversite transfer, dil okulları, yaz okulları, sertifika-diploma programları, staj, lise eğitimi ve burslu yurt dışı eğitim konularında kurum temsilcilerinden bilgi alabiliyor, ülkelerin eğitim ortamları konusunda merak ettikleri soruları yöneltebiliyor, ücretsiz eğitim seminerlerine katılabiliyorlar. Fuarların en önemli bölümlerinden birisi de, yurt dışı eğitim için şart olan dil yeterlilik sınavları konusunda yapılan seviye belirleme deneme sınavları. Ücretsiz olarak IELTS ve TOEFL IBT sınavları ve genel İngilizce dil yeterlilik sınavları özel bir bölümde yapılıyor ve böylece öğrenciler İngilizce dil seviyeleri ölçebiliyorlar.

Haberin Devamı

4 milyon öğrenci başka ülkede okuyor

UNESCO verilerine göre, dünya genelinde yaklaşık 4 milyon öğrenci kendi ülkesi dışında bir ülkede eğitim alıyor. Tahminlere göre, 2020 yılında yıllık yabancı öğrenci sayısının 8 milyonu geçmesi bekleniyor. Türkiye’den de ciddi sayıda öğrenci yurt dışında eğitim yapmayı tercih ediyor. Yurt dışında eğitim yapan Türk öğrenci sayısı yılda 100 bine ulaşıyor. Her geçen yıl gelişen bu küresel sektörde, ülkesi dışında eğitim yapan yaklaşık 4 milyon öğrenci yılda 600 milyar Dolar civarında bir harcama gerçekleştiriyor. Geçmiş yıllarda sadece burs kazanan veya ailesinin maddi imkanları iyi olan öğrencilerin katılabildiği Yurt dışı Eğitim veya Staj Programları artık Türkiye’deki tüm öğrenciler için bir alternatif oluşturuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!